Advertisement

ads

PETAKA FULL MOVIE

PETAKA FULL MOVIE | Telemovie arahan Azhari Zain berjudul Petaka: Syurga Ini Milik Mu dibintangi oleh pelakon -pelakon hebat seperti Nabila Huda, Wan Maimumah, PU Azman dan Azman Ahmad. Telemnovie ini boleh di tonton di Astri First bermula 4 Februari 2021.


Sinopsis Petaka

Petaka mengisahkan seorang lelaki yang lurus dan taat pada ibunya. Sham sanggup melakukan berbagai pekerjaan untuk menampung ibu dan adik perempuan nya. Ibunya yang mengidap penyakit kencing manis memerlukan penjagaan yang rapi. 

Satu hari Sham bertemu seorang lelaki di kedai makan. Lelaki tersebut menawarkan Sham pekerjaan sebagai penghantar barang dengan upah rm100 sehari.


Sham awalnya berasa tak yakin untuk menerima pekerjaan tersebut. Dia pulang kerumah dan memberitahu ibunya. Dalam terpaksa ibunya terpaksa membenarkan Sham keluar bekerja walaupun hatinya sedikit berat.

Sham memulakan tugas menghantar barang. Barang yang dihantar perlu sampai kepada penerimanya dan Sham tak boleh membuka bungkusan yang dihantar. Satu hari Sham melanggar janji dan perkara tersebut membuatkan hidup Sham terjerat dan tersepit hingga mengorbankan ibu dan adik perempuan nya.

Pelakon Petaka

Azman Ahmad

PU Azman 

Nabila Huda

Wan Maimunah

Danish Danieal (Coki)

Jaja Iliyes

Zali Shuhali


Tonton Petaka Full Movie

Catat Komen

0 Ulasan