Advertisement

ads

KERANA KORONA FULL MOVIE

KERANA KORONO FULL MOVIE | Bermula 21 january 2021 filem Kerana Korona boleh di tonton di saluran Astro First 480. Filem ini dibintangi oleh Rita Rudaini, Rashidi Ishak, Ummi Nazeera, Shasha Abedul dan ramai lagi pelakon -pelakon hebat. Filem arahan Kabir Bhatia ini membawakan kisah kekeluargaan di kala covid-19 melanda dunia.Sinopsis Kerana Korona 

Filem ini mengisahkan 3 kisah yang saling berkaitan. Zati dan Razman adalah pasangan suami isteri yang mempunyai 2 orang anak lelaki.Harun dan Bob. Hubungan Razman dan zati agak dingin dan semakin menjauh walaupun mereka duduk serumah.

Razman mempunyai hubungan dengan perempuan lain dan ini disedari oleh Zati.

Harun mempunyai minat terhadap fotografi. Namun cita-citanya dipandang remeh oleh Zati dan Razman. Dia menjadi tertekan dan mula keluar rumah tanpa diketahui Zati dan Razman.
Leman seorang lelaki tua yang tinggal di kampung tidak mengendahkan SOP dan kerap keluar sepanjang PKP. Ini merisaukan Laila , jiran Leman. Laila wanita yang tinggal bersendirian dan sudah lama tidak bertemu anak lelakinya, Razman.

Laila sangat risau dengan Virus Corona yang semakin merebak. Dia sangat menitik beratkan tentang SOP dan memastikan dirinya sentiasa dalam keadaan selamat.

Leman mempunyai seorang anak perempuan yang bekerja sebagai Doktor. Zana awalnya mempunyai persepsi buruk terhadap Arman Khan, Lelaki dari Pakistan yang bekerja sebagai cleaner di hospital.

Pelakon Kerana Korona 

Rita Rudaini

Rashidi Ishak

Ummi Nazeera

Shasha Abedul

Dato’ Jalaludin Hassan

Fatimah Abu Bakar

Idan Aedan

Umar Shakur

Anwaar Beg Moghal

Soundtrack Kerana Korona Catat Komen

3 Ulasan

  1. Haaa baca sini baru ingat nak cari ulangannya.. ramai kata bagus untuk di tonton..

    BalasPadam
  2. lama tak tengok rita berlakon... masih cantik walaupun dah agak berusia

    BalasPadam
  3. macam menarik cerita ni..tp xde astro nk tgk huhu

    BalasPadam

sila tinggalkan komen anda...:)