Advertisement

ads

KAMPONG PISANG BERSIRI-SIRI EPISOD 10 (POMCOM KAMPONG PISANG)

 KAMPONG PISANG BERSIRI-SIRI EPISOD 10Drama Kampong Pisang Bersiri-Siri untuk episod ke 10 ialah Pomcom Kampong Pisang. Episod ke sepuluh karya pengarah tersohor ini menampilkan Bell Ngasri, Dewa Sapri, Kazar Saisi, Aziz M. Osman, Nazeera Sardi, Ahmad Yasin, Avaa Vanja dan Joey Duad dan OzlynwatiSinopsis Kampong Pisang Bersiri-siri Episod 10 (Pomcom Kampong Pisang )

Pak Jabit sibuk melayan pengunjung kedainya. Sempat dia memberitahu Yasin yang dia dan Pak Din akan Ke pekan esok. Dia mahu Yasin menjaga kedai. Yasin memberitahu yang dia pernah ke pekan tahun lepas untuk menonton filem wayang bersama Fakoha walaupun dia tidak dapat melihat tapi dia boleh mendengar.

Pak Jabit memberitahu Yasin yang dia ke pekan untuk mencari bilik sewa untuk Cik Nin yang. Yasin bertanya jika Cik Nin berkahwin berapa hantran yang pak Jabit akan letak kan. pak Jabit meletak kan wang hantaran sebanyak rm20 ribu. yasin terkejut kerana Cik Nin bukan pandai memasak. 

Ketika sedang berbalah cakap dengan yasin berkenaan hantaran tibaa-tiba Pak Jabit melihat lembaga aneh di depan warungnya. mereka mendekati untuk melihat lebih jelas. Tiba-tiba lembaga tersebut muncul dekat di depan mata mereka. Lari lintang pukang Pak Jabit, Yasin dan Fakoha kerana ketakutan.

Seorang lelaki datang ke kedai Pak Jabit untuk menghantar Barang. muncul wanita dari entah mana datangnya dan memberitahu tiada sesiapa di kedai. Yasin kebetulan sampai ke kedai waktu itu. Sebaik lelaki tersebutmenoleh kebelakang wanita yang bercakapdengan nya sudah hilang. Yasin memberitahu yang pak Jabit akan ada dikedai petang nanti kerana Pak Jabit kepekan. 


Wani yang sedang berbasikal bersama manap ditegur seorang wanita yang bertanya arah untuk ke klinik. Wanita tersebut memberitahu yang dia baru pindah ke kawasan ini. DIa ingin membuat pemeriksaan kesiahtan anaknya. Wani memberitahu yang klinik di Kampong Pisang memang seba serbi legkap. Wanita tersebut memberitahu yang anaknya ada lelah. Wani memberitahu yang ketika kecil dia juga mengalami lelah tapi selepas ayahnya memberinya makan anak tikus terus penyakit lelahnya hilang.

Sebelum wanita tersebut beredar dia wanita tersebut sempat berpesan agar jangan mempedulikan jika terdengar bunyi-bunyi pelik.

Suasana di kedai Pak jabit riuh bila semua mendengar ulasan bolasepak perlawanan antara MU dan Liverpool. Bakorba yang memang penyokong MU hanya mendengar ceria tersebut dengan rasa geram. 

Barkoba bertanya mengapayasin tidak menyanyi malam itu. Pak Jabit mmberitahu yang yasin demam kerana ternampak pocong malam tadi. Wani yang baru sampai memberitahu Pak Din bahawa ada wanita yang baru pindah ke situ. Namanya Cik Com Bagan. Wanita tersebut seorang janda dan mempunyai anak yang mempunyai penyakit lelah.

Pak Jabit meneruskan cerita nya yang ternampak pocong malam tadi. Barkoba menyatakan jika dia yang ternampak Pocong dia akan melawan pocong tersebut. Barkoba tak percaya dengan kisah Poong Pak Jabit lagi-lagi dizaman moden ini. 

 


Pelakon kampong Pisang Bersiri-siri 

Kazar Saisi

Bell Ngasri

Dewa Sapri

Nazeera Saidi

Aziz M. Osman

Ava vanja

Ahmad Yasin

Mat London

Rashid Othman

Mohd Sharwani N.S

Rasydan Zakaria

Tonton Kampong Pisang Bersiri-Siri Episod 10

Catat Komen

4 Ulasan

sila tinggalkan komen anda...:)