Advertisement

ads

PILIH UNTUK HAPUS AKAUN WHATSAPP ANDA ATAU TERIMA DASAR PRIVASI BARU DARI APLIKASI WHATSAPP

PILIH UNTUK HAPUS AKAUN WHATSAPP ANDA ATAU TERIMA DASAR PRIVASI BARU DARI APLIKASI WHATSAPP  | Pengguna WhastApp minggu ini mulai menerima pemberitahuan mengenai kemas kini Syarat Perkhidmatan dan Dasar Privasi baru dari aplikasi pesanan segera WhatsApp . 



Dalam pemberitahuan itu, WhatsApp menyebutkan tiga kemas kini penting. Salah satunya, pengguna sekarang diminta untuk mengirimkan data ke Facebook , perusahaan induk WhatsApp, jika mereka ingin terus menggunakan aplikasi tersebut.

Pengguna sebelumnya ini dapat memilih sama ada untuk meneruskan data mereka ke Facebook atau tidak. Sekarang tidak ada pilihan lain selain menerima syarat itu

Mengikut apa yang ditulis di laman web mereka, whatsap menjelas kan maklumat yang di kongsi dengan syarikat lain di Facebook merangkumi maklumat pendaftaran akaun anda (termasuk nombor telefon anda), data transaksi, maklumat yang berkaitan dengan perkhidmatan, maklumat mengenai interaksi anda dengan orang lain.


Sebagai sebahagian daripada Syarikat Facebook, WhatsApp bekerjasama dengan Facebook untuk menawarkan pengalaman dan integrasi di seluruh aplikasi dan produk keluarga Facebook.

Selain berkongsi data dengan Facebook, dua perkara lain dalam perubahan dasar privasi WhatsApp berkisar pada memproses data pengguna dan berkomunikasi dengan pemilik akaun perniagaan. 

Syarat dan dasar privasi WhatsApp yang baru akan berkuatkuasa pada 8 Februari 2021. Pengguna perlu menerima syarat dan perubahan ini untuk terus menggunakan akaun WhatsApp mereka selepas tarikh akhir ini. 

Sekiranya anda tidak setuju, WhatApp mengatakan bahawa pengguna boleh menghapus akaun mereka. Anda boleh mengunjungi pusat bantuan jika anda lebih suka menghapus akaun anda dan ingin mendapatkan lebih banyak maklumat,". tulis WhatsApp dalam pemberitahuannya.



Catat Komen

12 Ulasan

  1. Pulak dah .. macam2 facebook ni pun ..

    BalasPadam
  2. Baru tahu. Nasib baik tidak aktif sangat whatsapps dan FB.

    BalasPadam
  3. Ni mesti nak kumpul n jual data sulit pelanggan! Arrghhh!

    BalasPadam
  4. Musim2 WFH ni whatsapp la penghubung utama. Nak tak nak kena terima.. adeh

    BalasPadam
  5. begitulah wasap yg baru diterima nak ignore xboleh pulak

    BalasPadam
  6. Nak terus menggunakan whatsapp terpaksalah tekan je accept.
    Whatsapp dah macam satu keperluan kepada ramai dasar FB pun dah macam satu paksaan

    BalasPadam
  7. Tak tahu pulak ..aduhlaaa macam2 la sekarang. Abih benda nak kena komgsi ngan facebook uuuhuhuhu

    BalasPadam
  8. ohhh dah tukar polisi pulak. No wonder lah Telegram trending semalam

    BalasPadam
  9. hmmm ada jela dorang ni kan? nak taknak mmg nak kena accept juga sebab medium utama skrg mmg guna wasap utk berhubung. Nak wallet free? Jemput join GA saya http://www.aimisyahirah.com/2021/01/wallet-giveaway-by-misya-2021.html

    BalasPadam
  10. Pulak dah..polisi yang tak privasi lansung.

    BalasPadam

sila tinggalkan komen anda...:)