Advertisement

ads

LEGENDA PUTERI BULAN FULL MOVIE

LEGENDA PUTERI BULAN FULL MOVIE | Telefilem Komedi yang bertemakan bangsawan disiarkan di Astro Ceria dan Astro Go dibintangi oleh Uyaina Arshad , Bell Ngasri, Zizan Razak dan ramai Lagi. Telefilem ini diinspirasikan dari kisah Puteri Lindungan Bulan yang sangat terkenal.Sinopsis Legenda Puteri Bulan 

Tengku Puteri Zaleha di lahirkan dengan keistimewaan yang luar biasa. Darahnya yang berwarna putih mampu menyembuhkan berbagai penyakit. Puteri Zaleha mempunyai seorang adik bernama Puteri Mariam.

Selepas ibu mereka meninggal dunia tinggalah Puteri Zaleha dan adiknya yang selalu inginkan perhatian dari Puteri Zaleha. 

Puteri Mariam suka membuat ramuan ubat-batan. Dia ingin menjadi seperti kakaknya yang mampu menyembuhkan penyakit. Tapi dia tak pernah berjaya membuat ubat yang setanding dengan Kakaknya.Satu hari Raja ingin menerima menantu. Raja tidak berkenan dengan wajah bakal suami Puteri Zaleha. Raja menitahkan agar bendahara membakar gambar bakal suami Puteri Zaleha agar tidak diketahui sesiapa termasuk Puteri Zaleha sendiri.


Malangnya Puteri Zaleha tak dapat menolak pinangan Raja Achewah. Raja terpaksa mengahwinkan Puteri Zaleha dengan Putera Achewah.

Maka bermulalah misi Puteri Mariam untuk menyelamatkan kakanya dan kerajaan Sukalangka.
Pelakon

Uyaina Arshad

Bell Ngasri

Putri Hanan

Ropie

Amerul Affendi

Nabil  Aqil

Zizan Razak

Johan As’ari

Rozita Che Wan


Catat Komen

1 Ulasan

sila tinggalkan komen anda...:)