Advertisement

ads

HADIAH DARI TUHAN EPISOD 1 - 13 TV3

HADIAH DARI TUHAN EPISOD 1 - 13 TV3 | Drama yang menyingkap kehidupan 3 remaja yang berbeza taraf hidup dan petugas-petugas kesihatan yang berada dibarisan hadapan menghadapi pandemik Covik -19. Drama ini menampilkan pelakon-pelakon baru dan lama dan diarahkan oleh Fairuz Loy.Sinopsis Hadiah Dari Tuhan

Kisah pergolakkan hidup tiga remaja dari latar belakang taraf kehidupan berbeza menempuh kehidupan suka duka ketika Malaysia berdepan dengan wabak Covid19.

Qul Fattah lahir dalam keluarga kategori B40, Ika Nabila lahir dalam keluarga kategori M40 dan Bella Roselina lahir dalam keluarga kategori T20.


Qul telah kematian ibu bapanya sejak lima tahun yang lalu disebabkan kemalangan jalan raya, dia selaku anak sulung lelaki adalah ketua keluarga kepada seorang adik perempuan yang bernama Qas Fatin yang masih bersekolah rendah.Mereka tinggal bersama nenek bernama Siti Ainum yang kini terlantar sakit tua serta mengalami komplikasi pelbagai penyakit.

Sebelum wabak COVID-19 menular, Qul bekerja sambilan di sebuah pasar raya dan menetap di rumah pangsa. 

Ika pula anak tunggal kepada Jannah yang bertugas sebagai ketua jururawat di sebuah hospital kerajaan, Ika mempunyai bapa, tetapi kedua ibu dan ayahnya sudah bercerai ketika dia masih kecil.

Bella pula dilihat paling bernasib baik, dilahirkan serba mewah, mempunyai ayah dan ibu yang berpendapatan besar, serta lengkap mempunyai datuk dan nenek. Bella membesar di dalam rumah banglo mewah yang serba lengkap.

Apabila wabak COVID-19 menular, kehidupan Qul, Ika dan Bella berubah dan terpaksa mengharungi pelbagai ujian dan dugaan.


Pelakon

Syafi Tee -Qul

Riena Diana -Ika

Sophia AlBarakbah -Bella

Puteri Rafasya -Fatin

Amy Mastura -Jannah

Fezrul Khan -Dr Zabidi

Dynas Mokhtar -Khatty

Ummar Dzariff -Adli

Aryana Amani -Pika
Soundtrack Drama hadiah Dari Tuhan

Barisan Hadapan - Azlan & The Typewriter 

Muhasabah - Alfie Zumi 

Tonton Hadiah Dari Tuhan Episod Penuh 

Hadiah Dari Tuhan Episod 4
Hadiah Dari Tuhan Episod 5
Hadiah Dari Tuhan Episod 6
Hadiah Dari Tuhan Episod 7
Catat Komen

1 Ulasan

  1. Best cite ni. Senang nak explain kat anak pasal covid. Dia lagi paham kenapa xboleh main kt luar

    BalasPadam

sila tinggalkan komen anda...:)