Advertisement

ads

DRAMA THE MAID ASTRO RIA EPISOD 1- 10

DRAMA THE MAID ASTRO RIA | 6 January 2021 akan disiarkan drama bersiri The Maid di saluran Astro Ria. Drama ini dilakon kan oleh pelakon-pelakon terkenal antaranya Norman Hakim, Mira Filzah , Sherry Al-Hadad, Eina azman dan ramai lagi.Drama dengan 10 episod ini adalah arahan Helmi Yusof dan akan bersiaran setiap Rabu jam 9:30 malam.


Sinopsis The Maid

Mengisahkan Jay, seorang penulis novel yang popular. Di mata masyarakat, Jay dan empat isterinya hidup dengan penuh harmoni dan kasih sayang tetapi sebenarnya tidak. Setiap daripada mereka membenci antara satu sama lain dan hanya berpura-pura bahagia.

Bagaimana pun, hanya pembantu rumah mereka sahaja tahu cerita sebenarnya bagaimana hubungan keempat-empat isteri Jay. Konflik timbul bermula dengan kematian isteri keempat Jay iaitu Elisa. Elisa dijumpai mati ketika Jay dan isteri-isterinya mengadakan makan malam dan ketiga-tiga isteri Jay yang lain merupakan suspek pembunuhan.Penyiasatan bermula dan rahsia demi rahsia milik isteri-isteri Jay telah dibongkar. Situasi menjadi lebih misteri apabila Citra muncul sebagai pembantu rumah yang baru.

Siapakah dalang di sebalik kematian Elisa?
Pelakon:

Norman Hakim - Jayden

Sherry Alhadad - Suhana

Mira Filzah - Elisa

Eina Azman - Nadia

Ezzaty Abdullah - Fika

Siti Khadijah Halim - Citra

Nadya Syahera - Juju

Ieda Moin - Kak Mel

Nabil Aqil - Remy

Andy Teh - Bahar

Fad Anuar - Jamal Badri

Tonton Drama The Maid Episod Penuh (1- 10 ) 


The Maid Episod 2

The Maid Episod 3

Catat Komen

0 Ulasan