Advertisement

ads

SINOPSIS FILEM MULUT MASIN ( ASTRO FIRST )

SINOPSIS FILEM MULUT MASIN ( ASTRO FIRST ) |  Karya terbitan Astro Shaw berjudul Mulut Masin itu bakal menemui penonton bermula 19 November 2020. Filem ini diarahkan oleh Razaisyam Rashid. Filem bergenre komendi seram itu menampilkan gandingan pelakon kanak-kanak dan aktor berpengalaman.


Sinopsis

Filem ini mengisahkan lima orang sepupu, AjibAzan, Boyot, Roy dan Ayu yang baru kematian nenek mereka. Ajib seorang anak yatim dan tinggal dengan nenek nya. Selepas kematian nenek, kelima-lima sepupu ini berkumpul. Nenek mereka mempunyai sebuah kilang garam di kampung tersebut.Pada hari wasiat nenek dibacakan,anak menantu nenak mula bergaduh berebutkan harta. Peguam nenek meninggal kan surat wasiat mengatakan wasiat sebenar terdapat didalam sebuah kotak. Kotak tersebut tidak boleh dibuka sebelum tiba masanya.

Malangnya, kotak tersebut sudah dibuka oleh Ayu dan surat di dalam kotak tersebut telah hilang.Bermula lah misi pencarian surat wasiat nenek oleh mereka berlima. Berbagai kejadian lucu dan penuh suspen berlaku sepanjang pencarian tersebut.

Rating filem Mulut Masin: 3/10

Pelakon;

Jay Nazif

As'ad Motawh

Danish Hazriq

Muzzayyin Mahyuddin

Cassia Iman

Lan Pet Pet

Datin Maria Farida

Farahdhiya

Aloy Paradoks

Khatijah TanCatat Komen

5 Ulasan

 1. kena temankan anak2 menonton ni

  BalasPadam
 2. Saya Sayang Nenek. Rasanya pelakon kanak-kanak ni semua wajah baru. Ke PC yang dah lama tak ikuti cerita-cetita yang disiarkan.

  BalasPadam
 3. Macam menarik pula baca. Kena tonton juga nanti ni

  BalasPadam
 4. Khatijah Tan saja yang Kak Amie kenal pelakonnya...hehehehe.

  BalasPadam

sila tinggalkan komen anda...:)