Advertisement

ads

MISTERI MONA EPISOD 3 TV3

MISTERI MONA EPISOD 2 TV3 | drama bersiri 'Misteri Mona' disiarkan menerusi slot Samarinda TV3. Menampilkan lakonan Janna Nick, Redza Rosli dan Ruzana Ibrahim. Drama genre psiko thriller arahan Amor Rizanini disiarkkan bermula 10 Disember 2020, setiap hari Isnin hingga Khamis, bermula 10 Disember 2020 pukul 10 malam di TV3


 

Sinopsis Misteri Mona Episod 3


Ketika Anom dan adiknya pulang kerumah melreka mendapati pintu tidak di tutup. Mereka masuk kedalam rumah dan mendapati ayah tirinya sedang berkelakuan tidak senonoh dengan seorang wanita.

Anom dan adiknya berlari keluar tapi dikejar oleh ayah tirinya. Mujurlah jiran nya, Makcik Shima datang menyelamatkan anom dan adiknya. Makcik Shima bertanya sama ada adakah ayahnya memang selalu bersikap begitu. Anom dan adik nya mencerita kan segala masalah kepada makcik Shima. Makcik Shima sanagt kasihan dengan Anom dan adiknya.

Makchik Shima kemudian nya menceritakan apa yang berlaku pada Laila. Laila menjelaskan yang dia tidak tahu kemana hendak pergi. Dia juga takut jika Razlan akan melakukan sesuatu kepada Laila, anak-anak dan Shima sendiri jika mereka buat laporan polis tentang sikap Razlan.

Farah setia mendengar kisah yang Anom ceritakan. Anom kemudian nya meminta jika hari ini dia tidak diberi makan ubat. Farah tidak membenarkan kerana dia takut jika Dr Nadeem akan memarahinya.
Dr Nadeem selalu berkongsi perkembangan isterinya kepada Dr Uwais rakan sekerjanya.

Anom memberitahu Farah bahawa dia yakin yang dia pernah mempunyai anak.Tapi Farah meminta agar Anom tidak memikirkan perkara itu. Anom kemudian nya terus mencari kotak yang mengandungi gambar ultrasound bayinya. Dia mengamuk dan menuduh Farah menyembunyikan kotak tersebut. Anom dapat merasakan yang farah menyembunyikan kotak  itu. Farah segera mengambil ubat untuk diberikan pada Anom.Tapi Anom menolak farah hingga terjatuh dan Anom kembali bertenang dan meminta maaf pada Farah.Malam nya Dr Nadeem menyiapkan makan malam untuk Anom. Dia membawakan sejambak bunga untuk Anom. Anom bertanya pada Dr Nadeem diman kotak yang dia pernah lihat. Dr Nadeem mengelak untuk menjawab. Tiba-tiba anom naik marah dan menghancurkan makan malam mereka..

Bersambung...

Pelakon

Janna Nick -Anom

Redza Rosli -Dr Nadeem

Ruzana -sebagai Mona

Elisha Sandha -Farah

Zarynn Min -Laila

Zizan Nin -Razlan

Ainin Batrisya - Anom

Duerra Mitilda -Mona

Syed Irfan -Fahmi

Alif Hadi - Shawn

Amir Rahim -Dr Uwais

Syafi Tee -Ikmal

Azhar Amir -Tuan Jamal 

Jeff Saly -Jali

Elly Suhail -Shima 

Badsham Harun -Malik.

Tonton Misteri Mona Full Episod 

Misteri Mona Episod 1

Misteri Mona Episod 2
Catat Komen

5 Ulasan

 1. semalam tngk AJL baru tahu ada drama ni sbb muncul kat iklan..
  alamak serammm ni tatot nak tengok..

  BalasPadam
 2. Menarik ja tp kurang minat dgn JN hehe

  BalasPadam
 3. Banyaknya drama baru...tak terkejar kita..

  BalasPadam

sila tinggalkan komen anda...:)