Advertisement

ads

KAMPONG PISANG BERSIRI-SIRI EPISOD 4 - WOLFEN !WOLFEN (PART 2 )

KAMPONG PISANG BERSIRI-SIRI EPISOD 4 - WOLFEN !WOLFEN (PART 2 ) |Drama Kampong Pisang Bersiri-Siri untuk KE 4  adalah sambungan dari episod ke tiga berjudul Wolfen!Wolfen Part 1 . Episod ke empat karya pengarah tersohor ini menampilkan Azlan Komeng, Wan Raja dan Ayie Hushairi yang memegang watak sebagai serigala jadian yang masuk ke Kampong Pisang dan menghuru-harakan kampong tersebutDrama Kampong Pisang Bersiri-siri disiarkan setiap Isnin jam 9 malam di Astro Citra.

Sinopsis Kampong Pisang Bersiri-Siro Episod 4

Ketika mereka memeriksa kawasan yang dipenuhi darah mereka nampak Rashid melalui kawasan tersebut san hanya memerhatikan mereka.

Madi yang sedang memandu sambil ditemani Barkoba memberitahu yang darah tersebut bukan darah anjing tapi darah manusia. Kerana darah twrsebut pekat. Sama macam darah abang nya yang mengidap gout.

Barkoba tertanya2 dimana mayat nya jika manusia yang ditembak. Kata Madi perkara seperti iji sudah berlamu di zaman Cheng Ho. Barkoba pula tak mengenali Cheng Ho.

Rashid dan kawan-kawan nya mengawasi serigala jadian yang ditangkap. Dia mula.menceritakan sejarah turun temurun keluarganya yang kerjanya menangkap serigala jadian.


Malam ini mesyuarat diadakan di depan dewan Kampong Pisang. Mesyuarat menbincangkan tentang pandemik covid 19. Kerajaan akan memberi vaksin kepada semua penduduk kampong Pisang. Barkoba menberitahu yang penduduk kampung kebanyakn nya takut disuntik malah suntikan BCG pun buat pak Karim cabut lari.

Pegawai dari kementerian kesihatan akan sampai untuk memberi suntikan vaksin pada penduduk kampung.Barkoba bertanya sama ada boleh atau tidak jika tidak disuntik. Barkoba tidak suka disuntik. Dia tidak kisah jika perlu bertarung menggunakan parang dan golok. Tapi tidak dengan jarum suntikan.

Pak Din menyuruh semua penduduk kampung mengambil langkah berjaga-jaga. 

Van pegawai kesihatan sudah sampai. Semua penduduk kampong mula berbaris. Barkoba, pak Karim dan Pak Jabit salong tolak menolak kerana ketiga-tiganya takut untuk disuntik.

Pak Karim tampil ke depan dan bersuara yang dia dan orang kampung tidak akan tunduk pada araha kerajaan. Tapi pegawai kesiatan memarahi Pak Karim..terus lemah jantjng Pak Karim bila kena tengkin. Terpaksa la makcik tua bangun dari kerusi roda dan memberi Pak Karim duduk dikerusi rosanya.

Tonton Kampong Pisang Bersiri-siri Episod 4Catat Komen

2 Ulasan

sila tinggalkan komen anda...:)