Advertisement

ads

DRAMA AKU OCD ASTRO CITRA

DRAMA AKU OCD ASTRO CITRA | Drama gandingan Naim Daniel dan Izzue islam ini disiarkan di Astro Citra pada Ogos 2020. Drama ini adalah dibawah arahan Azhari Zain. 
Sinopsis 

Amsyar Hakimi seorang OCD. Dia mula mendaftar ditahun akhir pengajian yang ingin grad on time telah tersalah mendaftar course elektif. Dia memohon untuk drop subject tapi dengan pujukan madam dia membatalkan niat tersebut

Fiq salah seorang pelajar di fakulti . Dia anak orang kaya. Fiq menyimpan perasaan kepada Ain . Ain selalu membantu Kimi dan ini menyebabkan Fiq berasa cemburu. Padahal Ain menganggap Fiq hanya sebagai kawan baiknya.

Kimi , Ain dan Fiq berada dalam kumpulan yang sama untuk Tugasan drama. Untuk tugasan mereka perlu melakukan Muzikal teater. Tugasan tersebut dirasakan sangat susah bagi Kimi. Dia menghadapi kesukaran untuk menghafal.

Fiq yang berasa risau dengan kehadiran Kimi berjumpa dengan madam untuk meminta izin agar Kimi disingkirkan dari kumpulan.Tapi madam tidak membenarkan. Satu hari Ain terdengar Kimi menyanyi dan dia sangat sukakan suara Kimi. Sejak itu Ain selalu meluangkan masa dengan Kimi. Dalam diam Kimi mula menyimpan perasaan pada Ain.

Fiq mula dapat merasakan yang Ain juga menyukai Kimi. Tapi Kimi berasa dia tidak layak untuk Ain kerana keadaan dirinya. Kimi tahu Fiq sedang kecewa.  

Pelakon: 

Naim Daniel

Izzue Islam

Camelia Natasya

Adibah Nor

Aminah Rhapor


Tonton Drama OCD lakonan Naim Daniel

Catat Komen

5 Ulasan

 1. Tak pernah tengok lagi citer nih!
  OCD itu sejenis penyakit jiwa kan..

  BalasPadam
 2. alamak...tak minat la Naim daniel berlakon...Masih ternampak dia sebagai kanak kanak lelaki di astro ceria..

  BalasPadam
 3. Naim Danial tgh naik sekarang, banyak betul drama dia skrg

  BalasPadam
 4. Naim Danial kian menyerlah. Alhamdulillah.

  BalasPadam
 5. Ada Adibah Nor. Memang hiduplah cerita kalau terselit wataknya.

  BalasPadam

sila tinggalkan komen anda...:)