Advertisement

ads

9 TAHUN LALU LELAKI INI JUAL BUAH PINGGANG UNTUK BELI IPHONE. LIHAT LAH KEADAAN NYA SEKARANG

9 TAHUN LALU LELAKI INI JUAL BUAH PINGGANG UNTUK BELI IPHONE. LIHAT LAH KEADAAN NYA SEKARANG | Semua sedia maklum yang produk Apple memang mahal harganya. Malah disebabkan harga yang mahal ramai yang suka menjadikan ianya sebagai bahan lawak dengan menawarkan untuk menjual buah pinggan bagi mendapatkan sebuah smartphone Iphone atau pun Ipad.
Tapi siapa sangka ada orang yang merasakan lawak tersebut perlu dirialisasikan agar dapat memenuhi impian nya memiliki Iphone.


Lelaki ini ialah  Wang Shangkun berasal dari China. Pada tahun 2011, dia berusia 17 tahun . Waktu itu Iphone digunakan secara meluas untuk melambangkan taraf hidup masing-masing. Ramai yang mengimpikan untuk memiliki Iphone walaupun harga smartphone ini mahal.Wang juga salah seorang antara ramai yang mengimpikan untuk memiliki Iphone 4. Dia kemudian nya memutuskan untuk menjalani pembedahan dan menjual buah pinggang kanannya di pasaran gelap hanya untuk membeli produk Apple.

Tapi kini bertahun-tahun selepas dia menjalani pembedahan menjual buah pinggang, beginilah keadaan Wang. Dia kini terbaring dengan kegagalan organ seumur hidup nya.

Dia menjual buah pinggan nya pada bulan April 2011 dengan harga $ 4,500 dolar Australia. Iaitu kira-kira RM14 ribu. Dia membeli iPhone 4 dan iPad 2 dengan duit yang diperolehi nya. Tidak lama selepas pembedahan itu  Wang mula mengalami penurunan tahap fungsi Ginjal. Kesihatan nya semakin merosot dari hari kehari. Menurut laporan ianya disebabkan sewaktu pembedahan peralatan dan persekitaran tempat tidak bersih. 

Kini setiap hari dia terpaksa melaui Dialisis dan itulah sahaja satu-satunya cara untuk dia meneruskan hidup.


Catat Komen

7 Ulasan

 1. Errmmm... Dunia sekarang memang ramai sanggup buat apa sahaja demi kehendak. Tak tahu nak komen apa. Hee..

  BalasPadam
 2. Walaupun ada kemampuan, tp sy tak minat dengan iphone. Sy senang dgn android.

  BalasPadam
 3. kesiannya dia moga Allah memberinya taufik hidayat

  BalasPadam
 4. Kalau mengejar kecanggihan dan teknologi takkan terkejar sebab akan berkembang luas setiap masa. Hujungnya merana diri sendiri.

  BalasPadam
 5. Tak pasal pasal sakit pula yang datang. Semoga jadi pengajaran.

  BalasPadam

sila tinggalkan komen anda...:)