Advertisement

ads

DRAMA SETELAH KU DIMILIKI EPISOD 1- EPISOD 28 FULL EPISOD

DRAMA SETELAH KU DIMILIKI EPISOD 1- EPISOD 28 FULL EPISOD | Setelah Ku Dimiliki ialah sebuah siri drama televisyen Malaysia 2019 dibintangi oleh Intan Najuwa, Zul Ariffin dan Tiz Zaqyah. Diadaptasi dari novel 2016 dengan tajuk yang sama karya Zaza Qry, drama ini memulakan tayangan perdana di Slot Akasia TV3  29 Oktober 2019.

 SINOPSIS DRAMA SETELAH KU DIMILIK

Mengisahkan mengenai konflik cinta di antara Sarra dan Adriz yang diuji dengan pelbagai dugaan. Kerana dosa silamnya, Sarra dihalau ibunya dan membawa diri ke Pulau Langkawi tanpa arah tuju. Sarra bernasib baik apabila dia diperkenalkan kepada Bonda Ummi dan ditawarkan bekerja di sebuah pusat perlindungan yang diberi nama Rumah Azirah.

Pertemuan semula yang tidak diduga dengan Adriz di Rumah Azirah membuatkan hati Sarra berdegup kencang. Akan tetapi, Adriz tidak mengenalinya langsung kerana dia mengalami hilang ingatan disebabkan kemalangan lalu. Sebelum ditimpa kemalangan, Adriz merupakan seorang yang liar dan suka berfoya-foya tetapi setelah tersedar daripada koma, Adriz tidak lagi mengingati kehidupan lamanya dan perangainya juga berubah.

Encik Rahimin yang juga pengasas Rumah Azirah tidak mahu Adriz kembali kepada kehidupan lamanya, dan atas sebab itu dia membawa Adriz ke Rumah Azirah. Adriz kemudiannya membuat keputusan untuk menguruskan Rumah Azirah kerana mahu meringankan beban ayahnya yang sibuk menguruskan perniagaan lain. Adriz cuba mendekati Sarra, namun Sarra sering mengelak daripada bertemu dengannya. Tetapi semakin Sarra mengelak daripada Adriz, Adriz semakin ingin mengenali Sarra.

Adriz tertanya-tanya, mengapa Sarra bersikap dingin dengannya. Namun sebenarnya, dalam hati Sarra, tiada degupan cinta lain. Hanya untuk lelaki yang bernama Adriz, yang mempunyai kisah silam dengannya, yang akhirnya sah menjadi suaminya. Namun, rumah tangga mereka mula menemui cabaran apabila kakak tirinya, Lina sendiri ingin memiliki Adriz tanpa pengetahuannya. Adakah Lina berjaya merobohkan istana cinta Sarra yang terbina bersama Adriz? Apakah yang sebenarnya terjadi di antara Sarra dan Adriz?


PELAKON DRAMA SETELAH KU DIMILIKU


Intan Najuwa - Sarrafia
Zul Ariffin - Adriz
Tiz Zaqyah - Sarlina
Zaki Azeman - Noh
Lia Natalia - Hirda
Fahmi Reza - Haqif
Rahhim Omar - Rahimin
Zulhelmy - Halil
Adeline Tsen - Ufaira
Kuza sebagai - Ummi
Aleza Shadan - Sabrina
Hilal Azman -Shamsul
Daniella Sya - Ann
Halim Radzi - Zakir 


SOUNDTRACK DRAMA SETELAH KU DIMILIKU

Ika Mustafa - Damaikanlah


Tonton Setelah Ku Dimiliki Full Episod 1- 28


Setelah Ku Dimiliki Episod 20


Catat Komen

0 Ulasan