Advertisement

ads

DRAMA SEINDAH TUJUH WARNA PELANGI EPISOD 1 - EPISOD 28 (FULL EPISOD)

DRAMA SEINDAH TUJUH WARNA PELANGI EPISOD 1 - EPISOD 28 (FULL EPISOD) | Seindah Tujuh Warna Pelangi merupakan sebuah siri drama televisyen Malaysia 2020 diadaptasi novel 2019 dengan tajuk yang sama karya E-Man Sufi. Drama ini dibintangi oleh Nabila Razali dan Aeril Zafrel. Siri ini memulakan tayangan perdana di Slot Akasia TV3 pada Februari 2020.
SINOPSIS DRAMA SEINDAH TUJUH WARNA PELANGI


Setelah tiga tahun menghilangkan diri, Aira Tihani pulang ke kampung menjelang pernikahan abangnya, Reyhan.

Pertemuan semula dengan ahli keluarga serta anak yang telah ditinggalkan merubat segala kerinduan kecuali pertemuan semula dengan bekas suaminya, Andika Iman. Sakitnya luka lama masih terasa. Bekas suaminya, Andika mahu memenangi hati isterinya semula.

Andika dengan bantuan sepupu mereka, merancang percutian di Lata Pelangi, tempat kesukaan Aira supaya menggamit memori lama kembali. Sayangnya, bukan kenangan manis yang muncul di fikiran Airan tetapi kenangan pahit bagaimana kejamnya lelaki itu merampas segala hak miliknya.

Aira masih enggan memaafkan kesalahan Andika yang mengahwininya bukan kerana cinta tetapi kerana harta warisan mereka. Kata-kata manis yang pernah diucapkan kepadanya dahulu hanyalah untuk mengaburi niat sebenar.

Kini, Andika melamar kembali Aira. Tidak mahu terus berdepan dengan rayuan Andika, Aira memutuskan untuk kembali ke Cibubur, Indonesia. Malangnya, dalam perjalanan ke lapangan terbang, Aira terlibat dalam kemalangan jalan raya yang mengakibatkan dia mengalami Amnesia. Bermula saat itu Andika kembali meraih cinta Aira.

Banyak rintangan yang berlaku, namun akhirnya mereka kecapi kebahagian yang terpisah suatu masa dahulu. Andika juga kesal kerana telah banyak menghabiskan masa yang sia-sia kerana mengikut amarah dan berharap dia dan Aira akan melakar semula kebahagiaan rumahtangga mereka umpama indahnya tujuh warna pelangi.
PELAKON DRAMA SEINDAH TUJUH WARNA PELANGI


Nabila Razali - Aira Tihani

Aeril Zafrel - Andika Iman

Hun Haqeem - Arjuna

Raja Afiq - Reyhan

Elly Mazlein - Maryam

Aidil Aziz - Yazid

Wanna Ali - Zara

Wanns Ahmad - Iskandar

Hairie Othman - Pak Long Ehsan

Wilma Muhammad - Mak Long Kamariah

Jalaluddin Hassan - Tok Ayah/ Dato Haji Deraman

Sahronizam Noor - Emran

Laila Nasir - Zawiyah

Nazeera Sardi - Aisyah

Sarah Hildebrand - Deniz Nadine

Syamim Farid - Erni

Doria Rachel Jolly - Viola

Riz Amin - Farouk


SOUNDTRACK DRAMA SEINDAH TUJUH WARNA PELANGI


Sinar Cinta - Hafiz Suip
Tonton Drama Seindah Tujuh Warna Pelangi Episod Penuh


Catat Komen

0 Ulasan