Advertisement

ads

DRAMA SEADANYA AKU EPISOD 1 - EPISOD 28 (FULL EPISOD)

DRAMA SEADANYA AKU EPISOD 1 - EPISOD 28 (FULL EPISOD)| Seadanya Aku merupakan sebuah siri drama televisyen perdana Malaysia 2020 arahan Feroz Kader lakonan Azlee Khairi, Zara Zya, Redza Rosli dan Elvina Mohamad. Diadaptasi dari novel 2018 dengan tajuk sama, siri ini memulakan tayangan perdana di Slot Akasia TV3 pada 15 Januari 2020Sinopsis Drama Seadanya Aku


Segalanya seakan hancur buat Aufiya (Zara Zya). Disaat hari perkahwinan, tunangnya Taufik (Redza Rosli) tidak hadir kerana tidak boleh menerima kisah silam Aufiya. Janji Taufik untuk menerima dirinya seadanya dia, hanya tinggal janji.

Namun muncul Zarul (Azlee Khairi) yang menawarkan diri sebagai pengganti menyelamatkan maruahnya di hari pernikahan itu. Aufiya menerima bantuan Zarul walaupun rasa bersalah kerana lelaki itu merupakan tunang kepada Wina (Elvina Mohamad) yang juga sahabat baiknya. 

Perkahwinan itu tidak mampu Aufiya khabarkan hatta kepada kawan-kawan baiknya sendiri kerana yang menjadi suaminya itu hanyalah sekadar pinjaman. Pinjaman seorang sahabat yang dikhianatinya dalam diam.

Hati Aufiya mula berdolak-dalik, antara suami dan sahabat yang dikasihi. Sikap Zarul yang melindungi dan menerima dia seadanya tanpa sebarang syarat mula membuatkan hatinya terbuai.

Tapi Wina itu sahabatnya yang paling baik. Melukakan Wina umpama melukakan hati sendiri. Aufiya bersahabat baik dengan Wina dan Zureen sejak zaman sekolah lagi dan sampai ke alam pekerjaan mereka masih bersama dan tinggal bersama. Namun tanpa disedari wujud perasaan cemburu antara mereka.

Pelakon Drama Seadanya Aku


Azlee Khairi - Zarul

Zara Zya - Aufiya

Redza Rosli - Taufik

Elvina Mohamad - Wina

Dayana Roza - Zureen

Sharifah Husna - Eliza

Ainina Ahmad B - Salma

Norish Karman - Kartina

Jasmin Hamid - Jumah

Fadlan Hazim - Hadi

Azri Iskandar

Alex Yanz 

Chici Bamba - Harlina

SOUNDTRACK DRAMA SEADANYA AKU

Seadanya Aku- Ippo Hafiz

Tonton Seadanya aku Episod penuh 

Catat Komen

0 Ulasan