Advertisement

ads

DRAMA KERNA SYURGA BUKAN PERCUMA EPISOD 1 - EPISOD 24 FULL EPISOD

DRAMA KERNA SYURGA BUKAN PERCUMA EPISOD 1 - EPISOD 24 FULL EPISOD  | Kerna Syurga Bukan Percuma merupakan sebuah drama bersiri Malaysia 2017 yang disiarkan melalui slot Astro Oasis dan Astro Maya HD pada 6 November 2017.

Drama Kerna Syurga Bukan Percuma terdiri daripada 24 episod dan ditayangkan di saluran Astro Oasis & Maya HD. Ia merupakan sebuah drama terbitan oleh Nuansa Sdn Bhd. Drama bersiri Kerna Syurga Bukan Percuma ini diinspirasikan daripada sebuah novel karya Najmi Fetih.


Sinopsis Drama Kerna Syurga Bukan Percuma

Mengisahkan Khairul Rafeeq atau Khai, seorang remaja yang ingin berhijrah ke arah kebaikan. Namun hijrah itu tidaklah semudah yang disangka, pelbagai dugaan yang perlu ditempuhinya.

Perjalanan taubatnya dibantu oleh Abang Surau, nama panggilan yang diberikan kepada pemuda yang ditemuinya di sebuah surau. Sejak pertemuan itu, persahabatan antara mereka menjadi semakin akrab.

Abang Surau mempunyai peribadi yang cukup mulia. Tatkala Khai seakan-akan mahu berputus asa dengan hidayah yang diberikan kepadanya, Abang Surau sentiasa ada untuk menguatkan semangatnya mencari redha Allah.

Pelakon Drama Kerna Syurga Bukan Percuma

Fikry Ibrahim

Elfira Loy

Fendy Bakry

 Fadzil Zahari

Syatilla Melvin


Soundtrack Drama Kerna Syurga Bukan Percuma

Rabithah - Jalan Keluar

Tonton Drama Kerna Syurga Bukan Percuma Full Episod 


 
  

 
 

Catat Komen

2 Ulasan

  1. kena tengok semula la cerita ni sbb dulu x sempat tengok.

    BalasPadam
  2. Tak berkesempatan lagi nak tengok, bilalah nak dapat tengok ni.. huwargh

    BalasPadam

sila tinggalkan komen anda...:)