Advertisement

ads

TONTON ONLINE THE MASKED SINGER MALAYSIATONTON ONLINE THE MASKED SINGER MALAYSIA  |  The Masked Singer Malaysia adalah pertandingan nyanyian realiti Malaysia  berdasarkan francais Masked Singer yang berasal dari program televisyen Korea Selatan King of Mask Singer. Program ini ditayangkan pada musim pertamanya pada 18 September 2020, di Astro Warna dan dihoskan oleh AC Mizal.

9 Panel dilantik sebagai juri tetap ialah Nabila Huda (Pelakon), Angah (Pelawak ), Zizan Razak (Pelawak, Penyanyi), Aznil (Personaliti TV), Remy Ishak (Pelakon), Raja Azura (Pelakon, Personaliti TV), Micheal Ang (Pengarah), Ramona Zamzam (Pelakon) dan Ella (Penyanyi?

Reka bentuk kostum untuk musim pertama diilhamkan dan berdasarkan budaya Malaysia, seperti ABC, Ayam Jantan, Bunga Raya , Enggang, Musang King, Nasi Lemak, Orang Utan , Rafflesia, Reno,harimau dan Wau.

Rancangan The Masked Singer sitayangkan di Astro Warna setiap hari Jumaat jam 9 malam.

Penonton Tidak Puas hati dengan Konsep Rancangan The Masked Singer Malaysia

Berdasarkan pendapat dari penonton yang menonton minggu pertama The masked Singer Malaysia ramai yang kurang berpus hati dengan penggunaan masked yang lebih kepada maskot. 

Ianya berbeza dengan rancangan The Masked singer yang sebenar, yang hanya memfokuskan pada penggunaan masked sahaja. Penggunaan maskot dalam minggu pertama ini dianggap terlalu berlebihan.

Penilaian juri juga di rasakan seperti berpura-pura dan ramai penonton menganggap juri terlalu bodoh sehinggakan penilaian mereka nampak sengaja dibuat-buat.

Namun ada juga yang merasakan pembikinan rancangan The masked Singer Malaysia lebih baik kerana bersesuaian dengan citarasa rakyat Malaysia dan tidak meniru konsep rancangan the masked Singer yang sebenar

Cuma ramai yang tidak bersetuju dengan konsep miming yang dibuat. Semoga untuk minggu kedua nanti ada penambahbaikan untuk rancangan ini.

Tonton Online The Masked Singer Malaysia

Bagi mereka yang tidak berkesempatan dan tidak berpeluang menonton rancangan menarik ini di Astro Warna , anda boleh tonton online The Masked Singer Malaysia Musim 1 di sini:

Tonton Online The Masked Singer Malaysia Minggu 1

Tonton Online The Masked Singer Malaysia Minggu 2 

Tonton Online The Masked Singer Malaysia Minggu 3

Tonton OnlineThe Masked Singer Malaysia Minggu 4

Tonton Online The Masked Singer Malaysia Minggu 5

Tonton Online The Masked Singer Malaysia Minggu 6 

Tonton Online The Masked Singer Malaysia Minggu 7

Tonton online The Masked Singer Malaysia Minggu Akhir

Catat Komen

3 Ulasan

  1. Tengok skip skip dan last terus. susah juga nak meneka tu.

    BalasPadam
  2. Mengapa saya tidak dapat membaca artikel di laman utama, nampaknya butang klik tidak berfungsi .. Saya dapat melihatnya secara manual dari catatan popular anda

    BalasPadam

sila tinggalkan komen anda...:)