NETIZEN DEDAH CAPRICE TAK BAYAR SAMAN DAN TAK DAFTR MENGUNDIBeberapa isu hangat diperkatakan sepanjang musim Pilihan Raya ke 14  kali ni. Selain melibatkan ahli-ahli politik artis Malaysia juga turut terkena tempias apa bila netizen mempertikaikan tindakan sesetengah artis yang dianggap bermuka-muka .

Rata-rata netizen kecewa apabila ada serbahagian artis dan selebriti yang tidak pernah menunjuk kan sokongan kepada Parti Pakatan Harapan namun kini berani terang-terangan menunjuk kan sokongan seolah-olah mereka menjadi sebahagian daripada sejarah yang mengubah peraliihan kuasa .
Selain Janna Nick, Emma Maembong , Wak doyok, dan beberapa artis lain, Caprice antara yang paling hebat di kecam. Malah sikap Caprice yang dianggap netizen sebagai  "cakap pandai" membuat kan netizen   bertambah marah. Caprice juga mendedahkan akaun-akaun instagram mereka yang mengutuk dan mengecam nya.

Caprice  dikenali sebagai selebriti yang kerap memberi motivasi di sekolah-sekolah dan mencipta beberapa aplikasi dianggap sebagai orang yang hanya tahu membuat keuntungan namun tidak bertanggungjawab terhadap negara apabila beliau mengelak untuk menjawab soalan netizen sama ada beliau ada mengundi atau pun tidak.

Sebelum ini Caprice kerap memuat naik gambar-gambar dan videonya di majlis-majlis melibatkan kerajaan terdahulu. Apa bila diajukan pertanyaaan sama ada tindakan nya itu hanya "wayang" semata-mata , beliau menjelaskan  ianya bukan wayang kerana dia tetap menghadiri program sesiapa sahaja yang menjemputnya.

Netizen turut mendedahkan sebenarnya Caprice tidak pernah mendaftar untuk mengundi dan mereka turut mendedahkan Caprice mempunyai beberapa saman yang tidak di bayar.

Walaupun Caprice kerap memberi motivasi dengan video-video nya  khusus untuk belia dan pengguna laman sosial namuan ada yang tidak menyenangi sikap nya yang agak sukar mengakui kesilapan sendiri.

Bukan senang nak jadi selebriti ni..kan??Setiap tindak tanduk kita bukan semua orang suka. Kalau kita nak layan semuanya sampai bila-bila pun tak habis.Silap2 lagi mendedahkan keburukan kita je.. Betul tak??

Ada baiknya Caprice biarkan sahaja suara-suara yang mengkritiknya kalau dia rasa tindakan nya selama ini betul dan tidak seperti yang dikatakan oleh netizen.Lagipun Caprice ni nampak bijak orang nya. Dah tentu dia tahu mengawal perasaan dan keadaan..


sekian..


NETIZEN DEDAH CAPRICE TAK BAYAR SAMAN DAN TAK DAFTR MENGUNDI NETIZEN DEDAH CAPRICE TAK BAYAR SAMAN DAN TAK DAFTR MENGUNDI Reviewed by Diana Rashid on 22:09:00 Rating: 5

No comments:

sila tinggalkan komen anda...:)

Powered by Blogger.