Breaking

Monday, 12 March 2018

JADUAL PIALA DUNIA 2018 - WORLD CUP RUSIA 2018




JADUAL PIALA DUNIA 2018  - WORLD CUP RUSIA 2018   . Piala Dunia 2018 untuk kali ke 21 menampilkan Rusia sebagai tuan rumah  selepas negara tersebut di pilih pada tahun 2010.

Sebagai tuan rumah  , Rusia diberi penghormatan memulakan perlawanan pembukaan Piala Dunia 2018 di Stadium Luzhniki, Moskwa pada 14 Julai  2018 menentang  Arab Saudi .

32 buah negara bakal beraksi di Piala Dunia 2018 yang bermula pada 14 Jun hingga 28 jun 2018. Untuk perlawanan seterusnya akan diadakan pada 30 Jun hingga lah  perlawanan final padal 15 Julai 2018.

Sebanyak 64 perlawanan akan di adakan melibatkan 12 stadium utama . Berikut adalah Jadual perlawanan peringkat kumpulan PIALA DUNIA 2018

Jadual Piala Dunia 2018














  




Sekian..

9 comments:

  1. Banyak cepat masa lalu, piala dunia bola sepak mcm baru lalu tak lama saja sudah sampai sekali lagi. Dah 4 tahun lalu....

    JustUnique.com.my

    ReplyDelete
  2. Ligan lah pasni peminat bola..uols team mana hihi

    ReplyDelete
  3. Banyaknya pasukan nak kena lawan, mesti abis lama ni

    ReplyDelete
  4. lama dah tak tengok bola..nampaknya ada perlawanan dunia..byk jgk pasukan yg bertanding...nanti boleh la tgk :) hmm pasukan mana yang nak sokong ni..

    ReplyDelete
  5. tak lama dah Piala Dunia. ramailah yang tak tidur nanti. hihi

    ReplyDelete
  6. World cup bila start bila tamat pun saya tak pernah ambil tahu kak..Kurang sikit bola ni. Kalau bafminton ye..hehehe

    ReplyDelete
  7. Tiap kali world cup.. cik en tggu lagu ngn ramalan octopusm ahhah

    ReplyDelete
  8. Makin ramai la yang MC akan datang...

    Sally team #Portugal sejak dulu! hahahaha...actually sebab baju dia je..lama-lama mmg fan! :P

    ReplyDelete
  9. Jarang betul ambil tahu bab ni. Haha
    Tak pernah nak follow ke apa. Adoiyaiii..

    ReplyDelete

sila tinggalkan komen anda...:)

Adbox