Breaking

Sunday, 18 March 2018

BUAT DUIT SAMPINGAN DENGAN JAWAB SURVEY ONLINE GLOVISS



Saya mula tahu yang kita boleh buat duit sampingan dengan jawab survey online pada awal-awal tahun 2009. Baru-baru ni ada sahabat di facebook yang perkenalkan saya dengan program jawab survey oleh Gloviss.Tak lepas kan peluang ni terus saya mendaftar .

Sebenarnya ada banyak cara untuk buat duit sampingan dan program jawab survey ni bukan lah sesuatu yang baru . Dah ramai yang menjadikan ianya salah satu cara tambah duit sampingan sambil-sambil online setiap hari .

Sejak beberapa tahun lepas saya dah sertai banyak program jawab survey dan ianya memberi pendapatan sampingan pada saya. Kali ni saya pilih untuk mendaftar dengan Glovis .

Kenapa perlu join program jawab survey dari Gloviss


Gloviss adalah sebuah platform di mana kita diberi peluang memberi  pendapat  dalam pelbagai jenis topik kaji selidik secara online mahupun offline. Hasil dari kaji selidik yang kita jawab ini boleh mempengaruhi produk dan perkhidmatan jenama global.

Kita boleh daftar Gloviss dengan percuma tanpa sebarang bayaran dan syarat yang ketat. Setiap kaji selidik akan mendapat point yang boleh ditebus  dengan  wang tunai yang terus dimasuk kan kedalam akaun bank dan juga boleh ditukar dengan barangan lain .  

Kaji selidik yang memerlukan pendapat kita akan dihantar melalui email. Butiran peribadi yang diberikan semasa kita mendaftar tidak akan di kongsikan kepada pihak ketiga.hanya jawapan kaji selidik sahaja yang digunakan oleh pihak Gloviss dan juga klien.

Selain itu pihak Gloviss juga akan membuat giveaway atau cabutan bertuah untuk ahli-ahli yang mendaftar dari masa ke semasa.





Cara Mendaftar dengan Gloviss

                                                     
Untuk mendapatkan ganjaran dari Gloviss kita kena mandaftar dulu.Jangan risau kerana untuk mendaftar ada lah percuma dan tak banyak butir peribadi yang diperlukan.

1- klik untuk mendaftar -  Daftar Gloviss 




Selesai mendaftar dan mendapat email pengesahan kita sudah boleh menggunakan link Referral yang diberikan dan kongsikan link tersebut di sosial media untuk menjana pendapatan.

Cara Mendapatkan Link Referral. 
 

Paparan dashboard akaun Gloviss ni sangat mudah dan ringkas.Malah ianya juga mesra mobile.So kalau korang tak de laptop atau komputer pun korang boleh guna phone saja untuk daftar dan jawab survey ni.


Untuk dapatkan link referral korang boleh rujuk cara di bawah...


Kemudian link tersebut korang kongsikan di facebook dengan caption menarik dengan  mengajak rakan-rakan lain menyertai Gloviss.

Setiap rakan yang mendaftar dari link Referral yang kita kongsi , akan diberikan mata ganjaran Gloviss.


Program jawab survey ni bukan benda baru pun.Memang banyak program serupa yang korang boleh join.

Ada orang risau nak join program macam ni sebab takut kena tipu. Sebenarnya program ni kalau dia tipu kita pun dia tak untung seduit pun sebab kita tak bayar apa-apa pun.

Kemudian dia tak paksa pun kita nak jawab survey tu atau tak.Kalau kita nak duit kita jawab la..kalau kita rasa malas nak jawab, tak payah buat.




Tak nak jawab survey , korang boleh join Gloviss Referral Program je .mana tahu kalau dia pun nak mula kumpul duit dengan jawab survey.. 

Boleh share link referral korang tu kat Fb, twitter, email atau kat mana je.Gambar diatas ni adalah mata  yang korang akan kumpul kalau korang tak nak jawab survey tapi cuma ajak kawan-kawan mendaftar..best kan??

Kalau nakperkongsian blogger lain  tentang Gloviss ni boleh baca entry di Blog Hasrul Hassan




Sebelum  ni saya join 4-5  program jawab survey luar negara punya , pun dapat duit jugak.Sekarang saya join Gloviss ni yang juga dibina oleh orang tempatan tau..Orang Malaysia.... Program ni sesuai la untuk orang yang suka dengan konsep sikit2 lama2 jadi bukit.. :)

sekian..

2 comments:

sila tinggalkan komen anda...:)

Adbox