Breaking

Monday, 8 January 2018

KALAU NAK JADIKAN SESEORANG DUTA PRODUK KENA ADA CONTRACT BUKAN HANTAR PRODUK SEKOTAK DUA - AISHAH



Bagi produk kemudian ambil gambar tengah pegang kotak. Kemudian diam-diam jadikan testimoni untuk kaut keuntungan .  Siapa yang tak marah bukan.?? Sebelum ni dah ramai artis yang terkena macam ni.

Itu lah yang membuatkan juara gegera Vaganza , Aishah naik angin gara-gara gambar nya digunakan pihak tertentu sebagi testimoni produk menguruskan badan.





Kalau diperhatikan sekarang ni Kak Aishah memang dah nampak kurus sikit berbanding sebelum ni atau semasa dia menyertai Gegar Vaganza Musim ke 4. 
Disebabkan testimoni yang tersebar tu ramai yang menyangka kak Aishah menggunakan produk tersebut sedang kan yang sebenarnya bukan lah seperti yang di sangka.



Aisyah menjelaskan pihak tersebut ada menghantar produk menurunkan berat badan  padanya tapi dia hanya minum sekali sahaja disebabkan tidak suka dengan rasa produk tersebut. Dia juga menjelaskan penurunan berat badan nya sekarang bukan lah disebabkan produk itu .

Aishah turut mendesak pihak tersebut membuat permohonan maaf secara terbuka demi mengelak kan salah faham berlaku.











Atas rasa tanggungjawab pengasas produk tersebut telah memohon maaf atas salah faham yang berlaku dan bertindak mengarahkan semua kakitangan .stokis dan agent untuk memadam gambar testimoni berkaitan atau bersangkut paut dengan penyanyi tersebut.

Namun kenyataan dari syarikat tersebut tetap tidak memuaskan hati Aishah kerana Aishah menganggap pihak syarikat tersebut sengaja menggunakan gambar nya tanpa izin untuk promosi produk itu.

Memang marah sungguh Kak Aishah kali ni. Sebenarnya kalau diikutkan cara ni memang salah  sebab penyanyi ni kadang2 ada pihak yang nak jadikan dia duta produk .

Tapi bila  ada company lain nampak penyanyi atau selebriti ni diketahui memang guna certain2 produk diaorang tak jadi la nak ambik jadi duta  dan sebagainya.
Lebih baik dia ambik artis yang belum terikat dengan mana2 produk aatu jenama.

Tapi company ni pun dah buat permohonan maaf , rasanya kak Aishah patut terus ke step seterusnya iaitu menghebahkan kepada orang ramai yang dia bukan gunakan produk dalam gambar ni.Tak perlu la sampai nak ajak bergaduh berbalas komen...

sekian...

6 comments:

  1. Hmmm,kalau tak ada contract pastu dibiarkan je makan untung atas angin la company tu kan...

    ReplyDelete
  2. keji betul perangai semata2 nk untung

    ReplyDelete
  3. hebatlah dia... dah jadi viral. dapat promosi percuma pulak.

    ReplyDelete
  4. ramai yang ambil kesempatan pada artis, banyak dah berlaku sekarang. Artis kena hati-hati

    ReplyDelete
  5. company tu dh minta maaf tp ttp tak delete gambar konon2 testimoni aishah tu kt fb tak silap akak, sbb akak ikut kt ig aishah.... benda2 duta2 produk ni tak blh nk amik mudah sbb nnti ada yg ngambik kesempatan

    ReplyDelete

sila tinggalkan komen anda...:)

Adbox