Breaking

Thursday, 11 January 2018

HAJAT HATI NAK BELI AIR FRYER ...

Assalamualaikum...

Hari ni rasa macam tak nak update blog tapi tak best pulak rasa bila fikir yang blog tak berupdate.Padahal dah buat azam nak naik kan blog ni di tahun 2018..Nak perbaiki penulisan dan konsisten update blog..Jadi update je la sikit...Teringat pulak tentang keinginan saya nak beli air fryer. Tiba-tiba je..hahahahah

air fryer
credit: www.thekitchenmagpie.com


Kata orang mudah kalau ada Air Fryer ni . Saya belum ada terfikir nak beli air fryer sebelum ni saya rasa kelebihan nya cuma kita tak menggoreng dengan minyak yang banyak.Jimat minyak masak  jela..hahah

Tapi bila banca perkongsian kawan-kawan rasa teringin nak beli air fryer.Diaorang kata rasa masakan lebih sedap terutanya kalau nak goreng ayam ikan dan daging sebab masakan kita tu dimasak menggunakan lemak haiwan tu sendiri.



Ada juga yang kata lebih masakan guna air fryer ni lebih menyihatkan.Tu yang rasa teringin sangat nak beli .Kita kan sekarang tengah dalam mood nak amalkan cara hidup sihat dan nak kurangkan berat badan. Takut kolestrol tinggi ..Maklumlah..dah nak masuk penghujung 30 an ni..Macam2 penyakit boleh dapat. Walaupun keluagra saya tak de yang ada penyakit kronik tapi risau jugak la..Tak kan la kita nak jadi pembawa kot..ahhahaha

Ada dua tiga jenama dan model yang saya dah survey . Saya cuma tengok-tengok kat laman web lazada dan 11 street je..Kat tempat lain tak tengok lagi.

Tengok2 je kat Lazada tu tapi kalau ditanya suami dia memang tak bagi beli benda macam tu kat Lazada.Dia lebih percaya kalau beli kat SenHeng depan rumah ni.Senang apa2 hal nak pi tukar ke apa..

kalau kain baju ke barang2 biasa boleh je beli online..

air fryer


Yang setakat ni menawan hati saya ialah Russell Taylors Air Fryer yang gambar  ni...Harga nya dalam rm200 . Saya ada satu barang Russell Taylors ni iaitu waffle maker  yang saya beli kat Lazada..Barang nya memang berkualiti.. Rasa macam nak jadi peminat barang2 jenama Russell Taylors pulak..hahahah..


air fryer



Satu lagi yang saya rasa tertarik nak beli ialah air fryer dari Pensonic yang selalu blogger Eny Yusnizar tayang2 kat Ig dia tu..Gambar atas ni..menggoda sangat tu..Harga nya dalam rm300 lebih macam tu..Tapi tengok kat Lazada semua warna putih..Saya nak yang warna hitam..

Tapi kalau nak yang bagus lagi orang kata beli yang yang jenama Philip..Tapi mahal sikit la kot .

Apa pun kena ke Senheng dulu la ..Tengok2 yang mana berkenan.Jangan nanti sampai2 SenHeng berkenan yang lain pulak..hahaha..Perempuan macam gitu la..kan??sebab tu perempuan tak boleh keluar rumah sangat..Nampak apa je semua nak..hahah



sekian..

4 comments:

  1. Belum ada lagi setakat ni ni.. hehehe..

    ReplyDelete
  2. beli jugak tapi bukan yg mcm ni..beli jenama mugen

    ReplyDelete
  3. kita pun teringin nak beli air fryer

    ReplyDelete
  4. teringin juga nak beli benda ni tp takut duduk dlm kotak je pula nnt hihiii.

    ReplyDelete

sila tinggalkan komen anda...:)

Adbox