Advertisement

ads

ALIF SYUKRI HARAP LAGU LAYAK KE AJL : INI RESPON NETIZEN

Assalamualaikum..
ALIF SYUKRI HARAP LAGU LAYAK KE AJL  : INI RESPON NETIZEN Tak salah kita punya impian dan harapan yang tinggi . Ianya sebagai pemangkin semangat untuk kita cuba buat yang terbaik dalam hidup kita.

Mempunyai impian juga boleh memberi semangat kepada orang lain ,maah untuk mencapai impian tersebut, sokongan dan kata-kata semangat dari orang lain juga sangat diperlukan.

Namun tak semua orang akan memberi sokongan terhadap impian dan cita-cita kita.

Itu lah yang terjadi kepada Dato Alif Syukri selepas satu portal hiburan menyiarkan berita mengenai impian nya untuk membawakan lagu nyanyian nya "Abang Nak Tegur" untuk  layak ke  Anugerah Juara lagu.

Rata-rata netizen bukan sahaja mempersendakan impian Dato Alif Syukri malah mereka merasakan jika lagu tersebut layak ke AJL , jelas menunjuk kan Anugerah Juara Lagu tidak mementingkan kualiti dan hilang taraf prestij anugerah tersebut.
Melalui komen-komen ini nampaknya boleh la Dato Alif bekerja lebih keras lagi dan buktikan kemampuan sebenarnya. Mungkin lepas ni dato Alif boleh ambil kelas vokal dan memilih lagu-lagu yang lebih berkualiti.

Pendapat saya memang ada lagu yang boleh di jadikan lagu untuk pertandingan tapi ada juga lagu yang hanya boleh dijadikan hiburan semata-mata dan tak layak untuk dipertanding kan.

Bukan saya nak pertikaikan kemampuan KRU dalam menghasil kan lagu.Saya tahu mereka sangat berpengalaman lebih 20 tahun dalam industri hiburan ni..Cuma untuk lagu ni saya rasa ianya hanya sesuai untuk dijadikan sound track drama komedi .

sekian..


Catat Komen

4 Ulasan

 1. huhuhu lagu tu pun baru lg kan, mana dan msk AJL bln 2 nih...
  akak rasa kalau nyanyi live mau ke laut lah sore dua2 tuh... huhuhu

  BalasPadam
 2. Hiihi guna ayat ‘tak salah punya impian’ tu, Rose cuba untuk positif. Tapi.. tapi.. hihi kena juga berpijak di bumi yang nyata..

  BalasPadam
 3. sy rs x payah laa... byk lg lagu yg betul2 layak dan berhak berada di AJL

  BalasPadam
 4. AJL patut ada genre penyanyi korporat utk meraikan penaja stesen TV tu

  BalasPadam

sila tinggalkan komen anda...:)