Advertisement

ads

TAUKEY DURIAN PUN CARI MAKLUMAT DI BLOG SAYA...

Assalamualaikum...


Saya selalu dapat mesej2 yang tanya hal2 yang saya tulis dalam blog ni.
contohnya kat mana nak dapatkan barang untuk buat projek diy..
ataupun tentang  resepi..
ada jugak yang cerita masalah rumahtangga..

Tapi baru2 ni ada yang mesej tanya nak beli durian..
heheheh...ni gara-gara entry tentang
Peristiwa makan durian kat rumah kakak saya tahun lepas la..

Terkejut saya bila dia kata dia nak borong durian..
terus saya bagi dia no tel abang ipar saya
untuk dia berurusan.



Sebelum puasa hari tu pun kami ke Batu Kurau..
mula2 niat nak jalan2 je tapi
rupanya hari tu adalah hari pertama durian luruh,,
merasa la jugak makan durian..
heheh..

Kata abang ipar saya
harga durian dah jatuh..
lagi2 bulan puasa mana ada orang nak beli durian..
kalau beli pun beli sikit je..

Saya memang tak kenal jenis2 durian..
saya tau makan je..
tapi bila ada yang tanya ni durian  jenis apa,
memang tak tahu nak jawab..
hehehhe..kalau awak pun sama macam saya.
Baca kat sini..
klik(jenis-jenis durian )

Sekian..

Catat Komen

25 Ulasan

  1. hahaha kalau singgah kampung sebelah bapak mertua kat Taiping tapi bapak mertua takde la kat situ.. ada adik beradik dia.. memang jenuh la durian. memang jadi tak ada harga dah.. banyak sangat

    BalasPadam
  2. bagus blog akak nie..
    kalau buat pengiklanan memang sini ler tempat dia.
    sampai tauke pun dtg cari.
    heheh.

    BalasPadam
  3. hr tu ayh sy berbuka kt kebun kwn dia, habis dia blk hangkut stok durian utk 3 bulan kot! haha kt rmh bkn ramai nau org..asben sy la paling gumbira..hantu durian...sahur durian, berbuka durian..pfftt!

    BalasPadam
  4. saya tak makan durian. Tapi kalau kutip durian mmg suka. Hehe,

    BalasPadam
  5. bagus tu..tandanya ramai orang cari info kat blog ni..
    akak pon hantu durian..hari tu bli la jugak walau 15 hengget sekilo..:)

    BalasPadam
  6. harap lepas ni akak dan taukey tu boleh terus berhubung, mana tau boleh koloberasi bersama bukak bisnes. Tapi tak tau la kalau akak lebih berminat nak keluarkan single plak ke :P

    BalasPadam
  7. ayah saya suka sangat durian almost everyday he'll bring durians home huhuhu

    BalasPadam
  8. bulan puasa kali ni suka sangat makan durian.. dah dua kali beli.. beli terus dari dusun.. sedap. hihi

    BalasPadam
  9. Saya pun tak kenal jenis durian... Tahu makan je.

    BalasPadam
  10. zaman google, google je terus dpt info.kipidap kak! hahaha

    BalasPadam
  11. kta suka mkn tempoyak je hihihi

    BalasPadam
  12. aku suka duriaaaan hehehe boleh lah mba minta satu duriannya :D

    BalasPadam
  13. wah hebat blog diana...ramai yg minat.

    BalasPadam
  14. Wah. Hebat tul blog diana ni.. pembacanya drp pelbagai golongan masyarakat..tahniah dapat membantu org yg memerlukan

    BalasPadam
  15. Kaau dekat nak borong juga diana ..

    BalasPadam
  16. saya tahun ni kurang makan durian...baru 4 ulas makan...

    BalasPadam
  17. sy pulak xmakan durian..hihi..pelik kan..
    tapi memang dl bau pun xboleh..ni dh kawin, hsbnd hantu durian tadah je la hidung ni..

    BalasPadam
  18. Mmg tgh musim durian luruh la ni DR....Balik kg ritu mmg puas le makan durian. Tp namanya pun puasa berapa byk sangatlah nak makan.

    BalasPadam
  19. Fiza lagilah..lansung tak nak dekat dengan durian..hehe sebab tak makan. jenis durian memang failed lah jawabnye..hihi

    BalasPadam
  20. Lya ni memg hantu durian..kat cne susah nak dpt klau bukan musim.klau da pun mhl yg amat

    BalasPadam
  21. aida tau makan aje.
    tak tau jenis ke apa ke.
    pisang pun aida x kenal pisang apa yg mana satu.
    hu hu hu...

    BalasPadam
  22. Oh, saya pun peminat tegar durian! Saya ni pantang orang offer, memang tak tolaklah. Ni pun saya baru nampak gerai durian bertaburan berhampiran rumah saya. Cuma tak sempat nak berhenti kereta membeli aje. Kalau tidak, memang saya dah penuhkan bonet kereta dengan durian. Senang nak makan nanti!

    BalasPadam

sila tinggalkan komen anda...:)