Advertisement

ads

SELEPAS RAYA INI YANG TERJADI KEPADA KEBANYAKAN ORANG

Assalamualaikum...



Sejak lepas puasa ni saya memang lewat sikit update blog
sebab pagi2 aktiviti dah padat semula..
Bulan puasa dulu pagi2 rilek je santai2
tengok tv la apa..sekarang tak boleh dah la..
nak kena tengok pokok2..nak kena pi kedai,masak lagi..
Memang kalut la pagi2 ni..
kena siap semua kerja sebelum jam 1 sebab jam 1 lebih anak dah balik sekolah.
suami nak balik makan..

bagi yang bekerja mungkin waktu bekerja kembali ke 9-5
kalau dulu masuk awal balik awal..
ada jugak yang petang2 dah ada kat rumah..
tapi sekarang dah senja masih dalam kereta.
Waktu malam tidur pun lewat sikit dari bulan puasa..kan??



Tu baru rutin harian..
poket lak cemana??hahahha...
anak2 punya poket kembung2 semuanya..
mak ayah ni je yang kejap2 dah congak bajet duit yang dok ada ni
sempat ke nak sampai ke gaji..
Kalau sebelum ni duit gaji boleh lagi simpan2,3  ratus ke akaun ASB ke ape
Tapi bulan ni boleh 50 ringgit je ke akaun simpanan..
ada setengah tu 10 ringgit pun tak simpan dah bulan ni..tunggu la bulan depat..heheh
Orang tengok 2,3 kali ke bank simpan duit..
padahal duit raya anak2 je..ekekek..



berat badan...Oh!!jangan disebut..
ramai blogger yang dok merungut berat badan naik lebih banyak dari
yang turun dibulan puasa..
Bulan puasa berat turun 4 kg
bulan raya naik pulak 5 kg..hahahahh
Harap2 lepas ni dia nak turun lah ye..bahaya gemuk2 ni.
Bukan je orang pandang tak cantik,
nak cari baju susuah,tapi jugak mudah kena serangan jantung..

.<<<<..merana la kalau ayam takde langsung di hari raya.Boleh bayangkan tak??

sekian..



Catat Komen

21 Ulasan

  1. Rutin harian da berubah sedikit hhe

    BalasPadam
  2. nasib cik nor tak banyak perubahan lps raya..:)

    BalasPadam
  3. hahahahaha saya lah tu kak! melampau punya naik!

    BalasPadam
  4. tapi nak dekat 1 hb dah , tapi ,, gaji ritu dah kene potong sedikit sbb buat advance raya Tsk Tsk !

    BalasPadam
  5. Naik... turun.... naik turun dah macam yoyo pulak... huhu

    BalasPadam
  6. Mmg terasala..sbb raya hr tu mmg dh pakai sikit duit gji yg dpt awal..huhu..nasib la ada hubs..blhla kecek2 duit dia..hahahaha

    BalasPadam
  7. hahaha..tang poket tu setuju sgt kak oittt.. tp xpela, setahun sekali je... bab berat lak, sy makin susut..

    BalasPadam
  8. Hanya mampu tersenyum sambil menganggukkan kepala serta urut dagu. Kehkeh.

    BalasPadam
  9. alahai..bulan puasa turun 3kg..pas raya naik 6kg..hihi

    BalasPadam
  10. Sebulan dlm bulan puasa turun 4 kg, maknanya seminggu cuma turun 1 kg, tapi baru 2 hari raya dah naik 2 kg, maknanya sehari naik 1 kg... Cepat naik dari turun, alahai....

    BalasPadam
  11. kembali ke rutin asal kan DR, bab hupdate blog ni mood masih suam2 lagi kak ana ni DR :)

    BalasPadam
  12. Hehehe...lumrah lepas raya nieee..

    BalasPadam
  13. Yang tak best sebab tak boleh balik awal...=(

    BalasPadam
  14. hehe..nasib baik la berat ciktie mantain je :)

    BalasPadam
  15. Sesungguhnya nikmat kurus tu hanya sementara...ahaks...

    Kena bijak rancang perbelanjaan nih. Gaji lambat lagi :-(

    BalasPadam
  16. Alhamdulillah.. Sedang perbaiki diri dan cuba istiqamah apa yg pernh dilakukan pada bulan Ramadan...

    BalasPadam
  17. buzy kembali..bab naik tu..hehee..

    BalasPadam
  18. btl kak..berat tu mmg xdpt dinafikan lg..hihi..mmg kene gigih turunkan blk..

    BalasPadam
  19. Bab poket berlubang tu saya tak susah hati sebabnya masa orang sibuk beraya, saya tak bergaji. Seminggu selepas raya, 'Aku kaya lagi' ~_^ sebab duit gaji baru masuk! So takdalah berbeza sebelum dan selepas raya, sama aje macam bulan-bulan yang biasa ^_^

    Bab bangun pagi ni tak faham sikit. Masa bulan puasa, elok je set alarm pukul 5 pagi, bangun sahur dan terus dengan rutin harian. Letih tidak, lapar pun tidak. Lepas bulan puasa, set alarm pukul 5.30 pagi pun asyik terlajak. Letih pun lebih lagi. Ngantuk pun tak tahu nak kata. Rushing aje kerjanya setiap pagi! Sarapan cukup. Brunch cukup. Lunch cukup. Tea time cukup. Dinner pun cukup-cukup. Memang turun 5 gram naiknya 5kglah macam ni gaya!

    BalasPadam

sila tinggalkan komen anda...:)