Advertisement

ads

ADIK PELAKON ALMY NADIA JADI MANGSA BULI


Assalamualaikum...



Nampak gayanya kes buli ni macam tak de penyelesaian nya.makin menjadi2 dan makin berani budak2 sekarang.Terbaru adik kepada pelakon Almy Nadia menjadi mangsa buli.Baca luahan Almy Nadia yang menceritakan apa yang telah berlaku pada adiknya .



Tgh2 malam ni aku dpt berita yg adik aku kena pukul dgn bdk senior asrama SEK MEN PENANG FREE SCHOOL .. Adik aku bdk asrama,puncanya senior tak puas hati sbb adik aku ni ramai yg dok jg .. Yg aku marah sgt kes buli tak habis2 .. 4 lawan 1.. Adik aku. Baru tingkatan 1 dah kena pukul dgn budak tingkatan 5 seramai 4 org.. MEMANG PENANG FREE SCHOOL NIH BUDAK BUDAK DIA JAHAT ka??? Bgtau mai sat.. Cc @kementerian @pdrm
A photo posted by almynadia86 (@almynadia86) on
Kejadian adik aku kena pukul terjd pd hari rabu malam.. Puncanya adik aku dgn kawan2 seramai 17org keluar g cari makan sbb lapar.bdk2 lelaki.kuat makan kan.. Tambah pulak duduk asrama.. Jd seramai 16 org kena pukul dgn senior yg umur 17 tahun secara 1 by 1 tp adik aku pulak lain 4 by 1 KORANG RASA!!!!!! Jd harini adik aku call mak,bgtau kejadian igtkan sikit.mak aku bising igt salah adik aku,tp nak jdkan cita adik aku takmau bgtau mak tp mak kawan adik aku call bgtau mak aku yg adik aku paling teruk kena pukul dgn senior.terus mak aku skrg bergegas pergi ke SEKOLAH MENENGAH PENANG FREE SCHOOL .. Ambiq adik aku terus g hospital n balai buat report.. Yg aku marah PENGETUA,CIKGU,WARDEN memang jenis tak ambiq port ka psl kes kes buli nih.. Inilah benda paling aku takut terjadi.akhirnya terjadi dekat family aku.. Aku nak sgt pihak sek ambil tindakan #kementerianpelajaranmalaysia cc @najib_razak @khairykj @fizzfairuz #polisdirajamalaysia
A photo posted by almynadia86 (@almynadia86) on
Cukup sy melihat kes buli sek2 nih sampai ada yg mati.. Tp yg pembuli tetap tak serik.cikgu tetap vogue dtg sek.tetap kacak hensem bergaya dtg sek mcm tak ada mslh .. Sy taknak jd apa2 pd adik bongsu sy.jk terjd apa2 pd adik bongsu sy.sy akan bawa sek ini kemuka pengadilan .. Jd pd pengetua .cikgu2 PENANG FREE SCHOOL tolong ambil perhatian.. Sy tahu pengetua,cikgu2 ni just tak ambil port sbb nak jg nama sek tp skrg sorry yer sudah kena pd adik sy .. Adik almy nadia adik ipar kepada fizz fairuz.. Jd tolong ambil perhatian
A photo posted by almynadia86 (@almynadia86) on

Catat Komen

8 Ulasan

  1. Takut plak nak masukkan anak2 ke asrama penuh...sat gi x pasal2 hilang anak...

    BalasPadam
  2. memnag x kan habis kes buli nie

    BalasPadam
  3. Julia dulu suka tgk anak2 ni masuk asrama...tp lately kejadian buli semakin dashat...takutlah...risau

    BalasPadam
  4. masih berleluasa pulak kes buli ni..kesian.

    BalasPadam
  5. Hish....tak habis habis kes buli ni. Kesiannya .....nak htr asrama pun seram kalau cenggini.
    Salam Eidulfitri dan Maaf zahir batin DR

    BalasPadam
  6. makaih.. 4 lawan 1.. x cukup jantan la tu.. hee~ saya selaku ibu pun risau sangat kes buli ni.. anak saya baru 5 tahun pun da kena buli kat skola.. nampaknya benda ni memang tak de penyelesaian.. pihak berwajib macam tak kisah jek..

    BalasPadam
  7. Macam-macam sekarang ni. Ka mana le tempat selamat untuk anak-anak kita ye..

    BalasPadam

sila tinggalkan komen anda...:)