Advertisement

ads

TRICK HILANGKAN SAKIT KEPALA DAN MIGRAIN DENGAN CEPAT

TRICK HILANGKAN SAKIT KEPALA DAN MIGRAIN DENGAN CEPAT |  Ramai yang mengalami masalah sakit kepala dan migrain. Ada yang mengalami migrain ketika berada di tempat terlalu terang, seperti terlalu lama di depan komputer atau menonton televisyen..
Melakukan kerja dengan menunduk  terlalu lama juga boleh jadi punca sakit kepala dan migrain.Rata-rata dari mereka yang mengalami migrain akan mengambil paracetamol atau ubat tahan sakit untuk menghilangkan sakit kepala. Anda boleh melakukan beberapa trick di bawah untuk mengilangkan sakit kepala dan migrain dengan cepat tanpa mengambil sebarang ubat ubatan.


kaedah   acupressure

Tekan  bahagian antara ibu jari dan jari telunjuk. Dengan menggunakan jari anda tekan bahagian tersebut beberapa minit.sakit kepala anda akan beransur2 hilang.
Kaedah ini juga sesuai untuk melegakan sakit gigi, sakit bahu dan sakit ketika bersalin.


Regangan

Lakukan regangan dibahagian leher. Caranya gerak kan dagu ke depan,ke atas ,kebahu kanan dan bahu kiri. Tahan setiap gerakan dalam 8-10 saat.
Gerak kan bahu kiri ke depan hingga ke belakang. Lakukan langkah yang sama pada bahu kanan.


Tidur

tidur dan rehatkan mata anda dalam 15 minit untuk melegakan sakit kepala. Pastikan cahaya lampu tidak terang dan  suasana tidak bising.

 Elak kan memicit-micit kepala anda kerana ianya hanya akan menambahkan lagi sakit kepala anda..Terima kasih membaca artikel Trick hilangkan sakit kepala dan Migrain dengan cepat. Semoga bermanfaat untuk semua.
.

Catat Komen

5 Ulasan

 1. Terima kasih atas info ni kak...

  BalasPadam
 2. Tidur tu kaedah yang sangat bagus. Hilang pening lepas bangun tidur

  BalasPadam
 3. pernah dengar gak pasal acupressure ni..kadang2 buat gak bila sakit kepada and migrain datang..

  BalasPadam
 4. Selalu kena magrain Lagi2 ada baby kedua ni xckup rehat. Mmg ubat die nak tdo jugak.

  BalasPadam

sila tinggalkan komen anda...:)