Advertisement

ads

SAJA NAK BAGI ORANG KELANTAN MARAH

Assalamualaikum...




Memang ada orang yang bukan orang kelantan,
cukup anti dengan  orang kelantan.
kalau bab2 jodoh ni memang tak mau langsung orang kelantan..
lelaki kelantan tak de dalam senarai..
kawan dengan orang kelantan pun tak mau..
kalau kawan serumah tu orang kelantan ,tegur pun tak mau..
memang ada orang  macam ni tau...


Tapi dalam kes wartawan kosmo ni saya tak tahu la kenapa.
Apa sebab bila berita tentang kelantan terus kena highlight kan KELANTAN tu.
Kenapa kalau kejadian melibatkan lelaki perak tak pulak
dia tulis "LELAKI PERAK DITAHAN EDAR DADAH"..
atau pun "WANITA DI SAMUN LELAKI PULAU PINANG."






Wartawan di Kosmo yang yang menulis ketiga2 berita ni..
jangan sampai kosmo di boikot dikelantan pulak lepas ni.hehehe.
kesian rakan kerja yang lain nak cari makan.

sekian..




Catat Komen

29 Ulasan

  1. nampak sgt wartawan yang tulis ni..anti giler dgn Kelantan..dulu Fida pun anti kelantan..last2 kawin gak dgn org Kelantan.hahaha

    BalasPadam
  2. Anti kelantan la tu kot....atau pun saje nk lakukan sorat kabau

    BalasPadam
  3. Penulis tu anti Kelantan agaknya..
    Tu yang semua berita pasal Kelantan di highlight nya..

    BalasPadam
  4. wartawan x suka kelantan la tu

    BalasPadam
  5. jangan anti sgt..kan tak pasal2 jadi warganegeri kelantan..hihi
    Lagi parah..haha

    BalasPadam
  6. hahaha nanti johor pulak :p

    BalasPadam
  7. MEmang.... ramai sangat oang yang anti kelantan, even orang kelantan sendiri muahahaha... tapi saya sayang kelantan. btw, orang melayu kita adalah antara yang paling suka semagnat kenegerian dan berpuak2.. believe it or not.

    BalasPadam
  8. hmm...saja nak bangkitkan sentimen kenegerian ni..nti sure jadi isu :)..tapi seriously akk pun tak suka tajuk mcm ni..no need to mention negeri kot..bukan sbb akk org Kelantan (apapun akak bangga jd ore Klate ;)..tapi sbb buruk baik manusia ats diri masing2 bukannya dr mana aslnya

    BalasPadam
  9. Boleh pulak begitu... Tak elok la highlight negeri macam tu..

    BalasPadam
  10. words kelantan tu tak perlu ada kot...

    BalasPadam
  11. saje jer tu nak lakukan surat kabar dorang...

    BalasPadam
  12. mungkin ramai di kalangan pembaca kosmo org kelantan. trick nak laku paper..hihi

    tp mesti org kelantan rasa bengang bila wartawan kaitkan nama kelantan.. ada terbaca kat facebook tadi ada sesetengahnya x puas hati paper kaitkan nama negeri diorg..

    BalasPadam
  13. Pada kakaklah sebab islam lebih terderlah di kelantan. Jadi silap diki je semua nampak. Walhal tempat lain lagi dahsyat tak pulak diwar-warkan.

    BalasPadam
  14. Sajank wat isu..sbb klntn kn buat hudud...

    BalasPadam
  15. Mesti wartawan ni ada sejarah silam dgn orang Kelantan ni. Mungkin dia pernah frust bercinta dengan orang Kelantan kot? Tapi yg herannya dlm syarikat akhbar selain dari wartawan ada penyunting, mengapa penyunting setuju dengan tajuk tu? Atau wartawan tulis lain tapi penyunting yg anti-Kelantan pinda jadi lain??

    BalasPadam
  16. Ni dah kira anti negeri kalau buat entri macam ni kan? Tak professional la.

    BalasPadam
  17. ni namenye wartawan xde etika...

    BalasPadam
  18. nak komen jugak lah...errrr no komen la..hehehe jgn marah diana

    BalasPadam
  19. kalau blog,nak cari trafik..kalau sok kabo..tak taulah nak kata..sakit hati ngan org klate kot..kikiii

    BalasPadam
  20. boleh pulak!
    kita kan satu malaysia..lg pun xyah la umum sgt cmtu..ape daaa..

    BalasPadam
  21. macam biasa paper yang suka kontroversi

    BalasPadam
  22. ermmm...saja je tu...cam anti kelantan pulak

    BalasPadam
  23. salam. hee penah sy dulu nk sewa rumah smpi tuan umah tanye berkali2 xnak bagi sewa kalo dtg dr negeri pantai timur tuu, dh serik katanya., huhu2 *citer benar belaka

    BalasPadam
  24. ayu adalah salah sorang anti kelantan tau
    tapi tu dulu
    sekarang ayu bangga jadii isteri org kelantan tauu
    aishh mmg kene boilot kosmo nie
    melampau sangat

    BalasPadam
  25. Dia tak pandai Geografi ni. Wartawan ni mungkin terfikir dalam Malaysia ni cuma ada negeri Kelantan jerk. Tak pun dia fikir Kelantan ni negara kot sebab itu kena mention nama negara kalau sumber berita dari sana. Hahaha!

    BalasPadam

sila tinggalkan komen anda...:)