Breaking

Wednesday, 10 December 2014

SEDIH TENGOK SAFIQ RAHIM KENA HENTAM

Assalamualaikum...



Sedih la..siapa tak sedih kan??
kalau dah jadi macam ni..
Padahal bukan salah Safiq Rahim pun
sampai di kecam hebat penyokong Vietnam.

Kalau dah rupa gini nak ke awak2 ke sana
pada perlawanan kedua esok..
Lebih baik dok kat rumah je..kan??



memang la dalam bolasepak kadang2 tersiku,tersepak,
tertumbuk ,terluku,tapi benda tu orang tak
berapa nak ingat..
Sebab tak sengaja..kan??
Tapi sampai penonton kena serang tu yang bikin orang hangin..
Betul tak?


Gigih guna translate tu..
Nampak sangt marah nya mereka .
bila Safiq terkam pemain diaorang..



tapi kan...
ada orang cakap,
pasukan bolasepak malaysia ni lebih kurang sama je 
perangai dengan penyokong nya..
Asyik nak belasah orang je..
lepas tu pantang di tegur sentap sampai nak maki hamun orang..


err?????

sekian...

14 comments:

  1. alahai. sampai macam ni sekali. huhuhuu.

    ReplyDelete
  2. Sy setuju Diana ayat terakhir tu.

    Sy setuju dgn org Vietnam. Klu kena pd kita pun, kita tak suka dan hentam pada sikap violence.

    Mcm mana teruk kena provokasi pun, sabar tu kan jutaan hikmahnya. Tapi nasi dah jadi bubur. Lantaklah.....

    ReplyDelete
  3. masa gol kedua vietnam, dah tak tengok
    tak tahu apa jadi
    tapi rasanya, orang yang disebutkan di atas
    memang sengaja cari penyakit
    bayangkan kalau keadaan berbeza? sama aje sebenarnya keadaan atau situasi

    p/s-sampai bila blogspot bak rectify pasal isu kena key in code ni. payah ler

    ReplyDelete
  4. Diorang pressure kot then takleh kawal hehe

    ReplyDelete
  5. Bila emosi tidak dpt dikawal beginilah jadinya. Tak fikir panjang dalam membuat tindakan.

    Malu dan curiga nak main di sana sekarang jadinya kan..

    ReplyDelete
  6. Ada sekurang-kurangnya 2 tempat di dunia orang Malaysia jadi ganas dan menyentap tak tentu pasal:
    1) Dalam stadium ketika main bola (kalau main tenis, squash, badiminton boleh pula tak ganas!)
    2) Atas jalan raya (jumpa di tempat lain OK pun, atas jalan raya jadi gila!)

    ReplyDelete
  7. nsb bdn..

    tp mnymph gila tgk pyokong kt yg gaduh sepak apa semua tu.. lepuk je yg perangai senget tu.

    ReplyDelete
  8. ari tu pun tgk kejap je.. pastu tido sbb badan x sihat.. huhu

    ReplyDelete
  9. 2x5 je...nk ckp kt eropah ada hooligan kt sini pun sm jg ;-)

    ReplyDelete
  10. kesian kan..sebenarnya team malaysia dah jauh ketinggalan ke belakang compare ngan team vietnam...diorang lagi maju...sebabnya..SA tgok dengan mata kepala perlawanan diorang tu..

    ReplyDelete
  11. Sampai gitu sekali ker.....ingatkan penyokong jer yg serang menyerang....

    ReplyDelete
  12. apa2 pun harap2 penyokong malaysia jangan la emo sangat kat stadium tu... huhuuu

    ReplyDelete
  13. Huhu baru lya tahu crita agak ketinggalan zaman skit

    ReplyDelete

sila tinggalkan komen anda...:)

Adbox