Advertisement

ads

MALAYSIA KE FINAL PIALA SUZUKI 2014

Assalamualaikum..



Yeayy!! Malaysia layak ke final..selepas di cemuh dengan berbagai2 kata yang tak sedap, tak kira la dari pihak penyokong vietnam dan dari rakyat Malaysia sendiri, akhirnya Pasukan Malaysia layak ke final.

Bukan benda mudah lagi2 beraksi di padang lawan.Siapa sangka selepas banyak pihak meramal kekalahan akhirnya berjaya jugak pasukan Malaysia ke final AFF Suzuki Cup 2014.

Keputusan malaysia lawan vietnam separuh akhir kedua. piala suzuki 2014

Senarai penjaring pasukan Malaysia..

Safiq Rahim (p) (MAS)
15' Norshahrul Idlan Talaha (MAS)
22',79' Le Cong Vinh (VIE)
28' Dinh Tien Thanh (gol sendiri) (MAS)
42' Shukor Adan (MAS)

Dengan kemenangan  4-2 (agreget 5-4) Malaysia bakal menentang Thailand di final nanti.

Diharapkan ada kejayaan untuk pasukan Malaysia .
MALAYSIA BOLEH!!!

SEKIAN..

Catat Komen

14 Ulasan

  1. Tahniah team Malaysia.. berdebar tengok saat-saat akhir tadi.. apa pun alhamdulillah berkat kesungguhan pemain semua dan doa ramai, dapat masuk ke Final AFF..

    BalasPadam
  2. tahniah buat malaysia..sejarah mungkin berulang

    BalasPadam
  3. 15 minit terakhir paling mendebarkan seperti nak luruh jantung!

    Viva malaysia!

    BalasPadam
  4. Harimau malaya boleh! Malaysia boleh! :)

    BalasPadam
  5. As'salamyaMalaysia menang tebus maruah ke final AFF s

    BalasPadam
  6. tahniah!!!! team malaysia tetap di hati tak kira menang ke kalah ke..

    BalasPadam
  7. tahniah utk malaysia!!
    excited betull tengok bola tadi!!

    BalasPadam
  8. hihi..tahniah malaysia..mujo malaysia menang smlm..kalau tak bising la suami saya. kah3.

    BalasPadam
  9. TAHNIAH...MOGA BERNASIB BAIK MENJADI JUARA...

    BalasPadam
  10. separuh masa ke2 bikin geram.. nasib mc dpt bertahan biarpun tembus sebijik.. hehe..

    BalasPadam
  11. Kalau dah rezeki tu nak menang, menang jugak..hehe..tahniah Malaysia!

    BalasPadam
  12. Salam, haahhhh sgt suspen aku bila vietnam dpt score 2 semalam..terus mcm bangkit habis lah diorg, tp nasibbb baik mase tggal sikit, dan m'sia berjaya defend sebaiknya supaya xbolos..nice game! tahniah kat dollah..haha :D

    BalasPadam

sila tinggalkan komen anda...:)