Advertisement

ads

KALAU BLOG PRIVATE SAYA PILIH PEMENANG LAIN...

Assalamualaikum...

Sebenarnya kalau hari ahad saya
ada sikit rasa malas nak mengadap blog..
Biasala la bila ahad ni
kita nak berjalan,masa ni la nak
lebihkan masa dengan keluarga,kawan2..kan??

tapi bila Hari ahad tu tak update,
rasa2 esokj rajin tak nak update blog??
hahaha...sah2 la tak...kan??

Jadi supaya esok saya rajin update blog ni
maka update jugak la ..
Memang ada benda nak tulis tapi nak simpan esok je..

Hari ni saya cuma nak cerita pasal GA saya tu..
kalau nak tahu entah berapa kali
saya pilih pemenang GA saya  tu.
klik random..check blog pemenang tengok2 di privatekan..

Padahal masa saya check entry tu ,
saya tinggalkan komen,boleh je..
lepas saya tinggalkan komen kata entry dah check ,terus
di private kan blog nya...
jadi saya terpaksa pilih pemenang lain.

Pelik la..kenapa nak join GA kalau nak private kan blog?
Bila no dia yang di pilih random,
bayang kan cemana la penaja nak cari dia untuk urusan hadiah??
kalau awak blogger popular satu malaysia kenal lain la.
Ni blogger sejuk je pun...

Ada jugak bagi alasan ,
"blog tengah diedit ..sebab tu saya private kan??"
nak masuk 5  tahun saya berblog,
entah berapa kali saya edit blog,
tapi tak pernah saya private kan blog masa edit blog saya nih..
tak jadi masalah pun..

Jadi kalau awak join GA,
lepas u no awak terpilih,tiba2 je
nombor pemenang di tukar,awak jangan nak
salahkan penaja dan penganjur ye..
Itu salah sendiri.

sekian...

Catat Komen

24 Ulasan

  1. kena letak lagi satu syarat dalam GA.. blog kena public sehingga keputusan pemenangan GA di umumkan.. kekekeke

    BalasPadam
  2. Knp la plak nak d privatekan, susahla pganjur nak kontek bagi hadiah free..mcm x nak hadiah je klau mcm tu kan

    BalasPadam
  3. rasanya sama macam orang yg menjual kat instagram, tapi private instagram nye :)

    cuma sy kadang2 sy follow je lah, bila rasa takde yg sy nak beli, sy unfollow balik. tapi blogs payah la private gitu T_T

    hanisamanina.com

    BalasPadam
  4. ada juga org perangai mcm tu. baik xpayah join je segmen atau GA

    BalasPadam
  5. lepas ke pemenang lain la . huhuu

    BalasPadam
  6. Perlu ke di private kan? hadooii..mcm2 orang ada..kan dah melepas hadiah tu

    BalasPadam
  7. Drpd private blog...baik tulis dlm power point aje..

    BalasPadam
  8. tak mo hadiah kot, hehehe :D
    Tak pe lah kalau gitu, kasih dekat mereka yg xprivate blog, hehe..
    saya xprivate blog, ecececcee.. :D

    BalasPadam
  9. bagi kat akak jelah hadiah tu..muahaha

    BalasPadam
  10. Pilih jer saya. Blog saya tak private...hehehe

    BalasPadam
  11. Mengapakah kejadian sebegitu rupa berlaku.. ish3x.. kalau letak link saya sebagai penerima hadiah ok kot.. haha..

    BalasPadam
  12. hahha xdak rezeki jawabnya kalau duk private..

    BalasPadam
  13. Patutnya kalau dia nak privatekan blog, dia buat blog lain yg khas untuk masuk GA je.

    BalasPadam
  14. bagi je dekat saya hadiah-hadiah tu..hahaha

    BalasPadam
  15. bg saya org yg private blog mesti tak nak org baca blog dia kan..abis kenapa join ga, camne org nak bw ke, nak bg hadiah ke..ke ada reason lain kalau private..entah2 tersalah setting ke..dia pon xsedar sebenarnya blog dia terprivate..hehehe..

    banyaknya 'ke'.hehehe.

    BalasPadam
  16. hmm kenapa nak private2 bagai. nak join GA tapi blog tak nak kongsi. kalau ye pun ada privasi, buat la satu blog lain yang khas untuk 'bergaul mesra' dengan blogger lain.

    ahh sensenang akak pilih saya je la :P

    P/s : kakak sori saya tak sempat join. Kesihatan Jasmeen tak memberangsangkan

    BalasPadam
  17. ye la..kan dah susah nak buat urusan pmberian hadiah..

    BalasPadam
  18. ye la..kan dah susah nak buat urusan pmberian hadiah..

    BalasPadam
  19. sy dah contact pemenang utk claim hadiah, since pengumuman pemenang diumum hari tu. namun belum terima apa2 respon. dlm komen tu sy suruh tuntut hingga sabtu ni (tempoh seminggu lebih). kalau tiada tuntutan hadiah automatik burn.

    hope diorg ada terima mesej tu. syg la, dah dipilih pemenang, tp terlepas peluang menang hadiah.

    BalasPadam
  20. kalau nak menang jangan di private kan blog :)

    BalasPadam
  21. Nasiblah siapa suruh privatekan blog. Lebih baik berfikir dulu sebelum join GA. Takdalah susah semua orang yang terlibat termasuk diri sendiri.

    Kalau tak tahu nak bagi siapa, pilih ajelah saya. Blog saya memang public tak pernah diprivatekan sebab saya ni siapalah di alam maya ni. Hehehe...

    Nak alamat ke untuk penghantaran hadiah? *__*

    BalasPadam
  22. jdkn status blog sbg terms & conditions g.a.

    BalasPadam
  23. Sha ada gak komen edit blog tu... adakah entri ni pasal komen sha?? haha... tapi dah delete dah komen tu... baru perasan nombor bertuah tu memang sha yang menang... kikiki

    BalasPadam

sila tinggalkan komen anda...:)