Advertisement

ads

MUJUR OPERATOR POLIS NI BIJAK

Assalamualaikum..




Bisanya kalau kita dapat panggilan telefon yang kita rasa "main-main"
pernah tak kita rasa panggilan telefon tu adalah panggilan yang serius dan penting.
Contoh macam yang terjadi pada operator polis ni.
kita baca perbualan telefon dia dengan seorang wanita..

“911, where is you emergency?”
“123 Main St.”
“OK, what’s going on there?”
“I’d like to order a pizza for delivery.” (oh great, another prank call).
“Ma’am, you’ve reached 911”
“Yeah, I know. Can I have a large with half pepperoni, half mushroom and peppers?”
“Ummm…. I’m sorry, you know you’ve called 911 right?”
“Yeah, do you know how long it will be?”
“OK, Ma’am, is everything OK over there? do you have an emergency?”
“Yes, I do.”
“..And you can’t talk about it because there’s someone in the room with you?” (moment of realisation)
“Yes, that’s correct. Do you know how long it will be?”
“I have an officer about a mile from your location. Are there any weapons in your house?”
“Nope.”
“Can you stay on the phone with me?”
“Nope. See you soon, thanks”

kalau kat malaysia ni sah2 wanita tu akan dapat pangkat gila.

"giler ke?jangan main2 dengan panggilan kecemasan la.."

Lagi2 kalau yng call tu budak2..
entah dilayan ke tidak..kan??kan??


Tapi operator yang dalam citer kat atas  tu boleh dapat agak apa yang berlaku.
dan dia sedia melayan panggilan tu ,
dengan mengambil tindakan yang bijak,.
Eh..citer atas tu citer betul tau..bukan rekaan.



sekian...

Catat Komen

11 Ulasan

  1. Yalah, kalau selalu sangat kena prank call memang susah nak percaya. Lebih-lebih lagi yang tak boleh fikir out of the box. Memang nangis-nangis kat telefon pun dia masih tak faham maksud kita.

    BalasPadam
  2. Salam yes, ak penah baca benda ni, mmg serius klw kat sini, mmg xalert lah jawabnya org2 yg jawab call tu..mmg panggiln tu dilabel panggilan yg main2...

    BalasPadam
  3. Operator yg " think outside the box"

    Bila penjenayah depan mata, pura2 call pizza itu jalan terbaik

    BalasPadam
  4. Terror..mgkn pengalaman dia jgk tu kan..dpt rasakan somthin is fishy happening...hehe

    BalasPadam
  5. Ada jugak baca kisah nie. Kena ingat nie. Kot2 dapat dijadikan cara melepaskan diri kalau terkena. Tapi mintak simpanglah

    BalasPadam
  6. Nasib terkena operator yg bijak kalau tak, sampai sudah tak faham haha ....

    BalasPadam
  7. pihak polis kena alert dengan pelbagai jenis panggilan then boleh dapat detect yg betul

    BalasPadam
  8. Betul2.. Polis kena alert!

    ** Dulu kan, teringat pernah call polis sbb macam ada org naik umah sampai gegar2 sliding door, deno nangis dah, kakak cakap ngan polis ketar2.. Masa tu mak abah xde umah... dah lama zaman 90an... Fuhh sampai skrg ingat kejadian tu kak...

    BalasPadam
  9. Operator nih memg bijak..fikir di luar kotak

    BalasPadam

sila tinggalkan komen anda...:)