Advertisement

ads

MAKCIK PUN NAK TAYANG JUGAK

Assalamualaikum...



Sana sini tayang jeruk mangga asam boi ni..
cemburu betul rasanya,..
jadi Makcik pun sibuk nak tayang jeruk makcik..
Sambil melihat-lihat  Minachi2 berjalan depan rumah 
dengan sari yang lip lap lip lap..
kita makan la jeruk nih...
ahhahaha...

tapi saya buat bubuh asam boi dan asam serbuk sikit..
sedap sungguh saya buat..
Walaupun tak taat setia pada resepi asal
rasanya yang ini lebih sedap dari resepi asal
ekekeke..
(tak nak kalah makcik ni tau..)



kat rumah saya memang banyak mangga muda..
maksud saya bukan kat dalam rumah saya ye..
tapi kat kedai depan rumah saya ni..
memang hari2 dia jual mangga muda..

ok la..tu je..jom la sambung tengok filem tamil ni..
dari malam tadi dijamu dengan babak
kena pukul sampai terbang2..

sekian..

Catat Komen

19 Ulasan

  1. amboii sedapnnye...
    kecur liur ni

    BalasPadam
  2. Meleleh air liur melihatnya.....sekarang ni musim jeruk mangga asam boi rasanya..sana sini dok gambar mangga asam boi ni...hehe

    BalasPadam
  3. Agaknya makcik dah termengandung lagi tak.... suka yang masam-masam..?

    BalasPadam
  4. bagi spesis macam saya ni tengok benda2 gini memang tak memberi kesan sampingan sebab saya bukan jenis pemakan asam..

    BalasPadam
  5. Salam singgah petang sis...mak hai....sedapnya sis...terliur Diana tengok...

    BalasPadam
  6. Saya jarang teringin nak makan yang masam2, tapi kali nie akak berjaya buat saya teringin nak makan. Heheh.

    BalasPadam
  7. Arghhhh ! terlioq cheq kat sini tau~~ wuwuwu

    BalasPadam
  8. pehhh..bikin panas ni.haha..

    BalasPadam
  9. alahaii kecur air liur..nak tayang jugaklah nanti..hihi

    BalasPadam
  10. Buat lya trngidam ni nak juga..nak juga cari x blh jdi ni hihi cna sini pos buat trliur

    BalasPadam
  11. Amboi.. nak jugakkkkkm!!!. Tadi cari mangga muda tapi tak jumpa

    BalasPadam
  12. argghhhh sedapnya.. meleleh liur ni... hehe

    BalasPadam
  13. pergh kak..kecur airliur ni

    BalasPadam
  14. tidakkkkk..lariiii..
    baru tgk kt blog fiza tadi..

    BalasPadam
  15. saya tak berapa suka makan asam
    makan time mengandung je
    rasa ngilu =)

    BalasPadam
  16. Menggugat perut betullah! Ini entah ke berapa kali saya dok tengok makcik-macik showing off mangga asam boi ni. Walaupun saya tak berapa minat, air liur ni tetap meleleh sikit.

    BalasPadam
  17. Part mana yang derhaka resepi tu? Ce share kot2 boleh guna resepi yg lebih sedap ni.

    BalasPadam

sila tinggalkan komen anda...:)