Advertisement

ads

KENAPA IKLAN DI INSTAGRAM KURANG BERKESAN


Assalamualaikum...

Ini harga promosi kalau nak beriklan di instagram selebriti popular...
bayangkan kalau time bukan promosi..
kalau mampu apa salah nya..kan??

tapi bagi yang berniaga kecil kecilan mana la mampu..
mahal kan??kalau mahal cari lah yang murah..
yang lebih berbaloi dan kekal sepanjang masa..

Kat mana lagi kalau bukan di blog?
dah ramai blogger yang sediakan ruang untuk peniaga2 
mendapatkan ruang iklan bagi  produk2 jualan dan perkhidmatan.

Sebab kenapa iklan di Instagram kurang berkesan:-

*Tak ramai  yang rajin nak scroll gambar  dan post tentang produk awak di IG artis tu sampai ke bawah .

*Iklan di IG ni susah nak di kesan.

*Iklan di IG cuma untuk menarik follower bukan pembeli.bila orang rimas dengan terlalu banyak nya gambar2 jualan di IG,mereka akan unfollow .

*ianya cuma bersifat sementara .pemilik akaun dah tentu hanya akan mengiklan kan produk anda 
hanya sekali .mengikut bayaran yang dikenakan.

Kebaikan beriklan di blog

** Post di blog tentang produk dan perkhidmatan anda akan kekal selama nya didalam enjin carian.
Bila orang google terus direct pada post tersebut. ..

*kebanyakan blogger tidak akan memadam entry yang telah di siarkan.

Jika anda berminat untuk menggunakan blog ini sebagai medium pengiklanan
sila hubungi saya diana.rashid36@gmail.com 
atau boleh rujuk di sini 

sekian..

Catat Komen

41 Ulasan

  1. gunakan blogger dengan kadar harga yang berpatutan... but it's the marketing strategy... using someone who is the social media influencer will give a greater and bigger impact...

    BalasPadam
  2. Hambek kauuu !! 10orang da 15000. Senang senang je buat duit. Tengok ig org tu 5 minit dah dapat 1500. Untunglah ! T_T

    BalasPadam
  3. mak aiii.. baru tahu harga review gitu sekali.. mhal tul.

    BalasPadam
  4. insha Allah nanti nak guna khidmat blog Diana ni nanti, tungguu :)

    BalasPadam
  5. Perghhh baru tau siap ada caj macam ni kat ig.. Hana berminat nak tumpang kat blog diana la. Nanti i pm

    BalasPadam
  6. pendapat akak tu ada betulnya...tapi kalau blog pun kena la dengan harga yg berpatutan...kesian blogger nak perah idea nak menulis :)

    BalasPadam
  7. mahalnya review kt ig ek..akak baru tau..

    tp bila kita google kebanyakan yg kua pun blog2 punya reviewkan??

    BalasPadam
  8. btl kak..setuju sgt..dh byk ig reseller yg sy unfollow..hikhik..

    BalasPadam
  9. Betul2.
    Kalau ada modal lebih, boleh guna celebriti. One shot, terus dikenali.
    Xpyh susah2 promosi sgt...ada duit.

    BalasPadam
  10. Lagipun masih ramai yang tak ada IG. Macam saya. Heheh.

    BalasPadam
  11. saya tolong iklan kan biz bakery wife saya di blog & FB aja...tapi sebenarnya, lagi byk medium kita guna, lagi tinggi peluang dpt customer...dah lama saya nak iklnakan juga di IG...hahaha

    BalasPadam
  12. PEh! Otak bisnes betul Diana ni. Tapi mmg logik jgk tu! Huhuhuhu! Cuma mgkn yg bt org rasa ssh nak bkk blog sbb blog tu berat sket tak? Ada pros n cons kan?

    BalasPadam
  13. yey kita geng.. sep sikit.. kadang barang dah xde jual pon orang tanya lagi.. sebab google kan..

    BalasPadam
  14. agak leceh kalau nak shopping kat ig pun kan..huhu

    BalasPadam
  15. ptt la jadi artis ni blh jadi kaya..buat iklan kat media sosial yg free je pon tp byrn...mak datukkk...

    BalasPadam
  16. DR..... sambil promosi iklan nampaknya tu hihi....Dahsyat jugak ye artis ambik kesempatan....

    BalasPadam
  17. iklan dkt instaram kna update sllu then guna hashtag yg btl2...insyaallah berkesan sbb sy pnya sales bisnes byk jgk dri insta

    BalasPadam
  18. ayat hak yang last tu paling WIN!
    tapi betul tau, bukan semua ada acc IG
    price tuk iklan tu sungguh mahal
    kalau tv ke radio, gitu juga ke?

    BalasPadam
  19. jarang bukak ig
    lg pun kat sini xde line 3g, susah nak buka sim data smartphone. kena keluar ke bandar baru ig berfungsi
    pengiklanan medium blog pun bgs, klo sesebuah blog tu menguasai seo
    media cetak pun bagus, lbh mudah promosi disebarkan

    BalasPadam
  20. kak, ni mcm sambil menyelam minum air je kak.hahahaha.sy nk suh akk promote page saya lah kak.murah sket eh.hehehe

    BalasPadam
  21. Instagram pun ada kekuatan dia yg tersendiri.. tapi kalau beriklan di post selebriti maybe agak kurang berkesan. Jd kekuatan beriklan di ig terletak pada hashtag dan pemilik perlulah ada instashop sendiri..

    sekarang ni sudah ramai orang buka instashop (instagram) kita sebagai peniaga kecil2an ambil la peluang yang ada.. jgn tumpu pada satu channel sahaja, sy turut gunakan blog, fb, insta, whatsapp untuk mempromosikan barang dan service yg sy niagakan..

    kosnya pula tidaklah terlalu tinggi sampai beribu2.. kita kena bijak menggunakn peluang, ada medium yang free untuk kita promosikan apa yang kita nak jual..^___^

    BalasPadam
  22. Mahalnyaaa...tapi tulah kan, kita setuju dengan pendapat diana...Kalau iklan kat blog dia akan kekal dan orang akan terus mencari..Kat ig kureng sikit..Tapi cam diana kata kalau mampu apa salahnya huhuhu

    BalasPadam
  23. Kalau nak iklankan pun mahal macam tu sekali bagi carilah jalan yg murah dan terbaik - blog/FB kakak rasa yg mudah kan Dee..

    BalasPadam
  24. fuhh tgk hrga pitam jap..tp mampu apa sllhnya..

    kt tak mampu..jd duk diam2 kat blog sndiri..ekeke

    BalasPadam
  25. pergh!! baru tau harga derang review kat instag tu begitu mahal...amboiiii...

    tul tu baik beriklan kat blog kan...hehe..

    BalasPadam
  26. Perghhhh....mahal tu. Sambil menyelam minum air ni ☺

    BalasPadam
  27. btl tu..
    kadang2 rimas bile dok iklan and post byk2 dlm satu mase...

    BalasPadam
  28. hi Diana. saya berminat nk spreadkan kebaikan organic skincare MEAKEY SKINCARE iaitu skincare bumiputera yg halal dan ada kkm dgn kerjasama biotech dibawah kementerian sains n tech malaysia.

    bagaimana blh sy iklankan?

    tq

    julie
    0122408518

    BalasPadam
  29. Ulasan ini telah dialih keluar oleh pentadbir blog.

    BalasPadam
  30. Ulasan ini telah dialih keluar oleh pentadbir blog.

    BalasPadam
  31. Ulasan ini telah dialih keluar oleh pentadbir blog.

    BalasPadam
  32. Ulasan ini telah dialih keluar oleh pentadbir blog.

    BalasPadam
  33. Ulasan ini telah dialih keluar oleh pentadbir blog.

    BalasPadam
  34. Ulasan ini telah dialih keluar oleh pentadbir blog.

    BalasPadam
  35. Ulasan ini telah dialih keluar oleh pentadbir blog.

    BalasPadam

sila tinggalkan komen anda...:)