Advertisement

ads

GARA-GARA BERWAJAH TUA ,PENGANTIN INI DITINGGALKAN..

Assalamualaikum...




Setiap wanita yang berkahwin pasti mempunyai impian supaya
rumahtangga yang dibina akan kekal sehingga tua.
Untuk mengambarkan impian nya itu seorang wanita
memutuskan untuk mengenakan solekan seperti wanita tua
ketika sesisi photografi untuk gambar perkahwinan nya..


Malangnya tindakan nya itu mengundang kemarahan tunangnya.
Tunang nya sedang menunggu wanita tersebut bersiap
amat terkejut dengan solekan wanita itu yang tak ubah seperti wanita tua.
dengan rambut yang beruban dan wajah yang berkedut.

Tunangnya memujuk supaya dia menukar solekan
namun dia berkeras tidak mahu .
ini menyababkan tunangnya berasa marah dan mula meninggikan suara.
mereka mula bertengkar di hadapan orang ramai dan menyebabkan wanita tersebut menangis
dan tunangnya terus meninggalkan dia sendirian di situ..


Melihat kejadian yang memalukan itu beberapa orang awam
membawa wanita tersebut ke tempat lain
untuk menenangkan nya..


*alahai..orang perempuan ni ,suka buat benda2 yang bukan2..
memang la lelaki tu cinta kan kita
tapi jangan la buat ikut suka je
dan fikir lelaki tu akan ikut cakap kita..

sekian..


Catat Komen

19 Ulasan

  1. nak rasa kesian ke apa ni...emmm

    BalasPadam
  2. adoyai. bengong nye keje dia. sure la tunang dia malu, dah la depan public, wajah tunang yg cantik bertukar hodoh. mcm2..surprise sgt..hihi

    BalasPadam
  3. Aduhai...macam2 ragam...kena fikir panjang lain kali...kan sendri juga yg susah...

    BalasPadam
  4. Hha dah ada wajah cntik nak juga jdi hodoh ermm mcm2

    BalasPadam
  5. Sah sah bukan cinta sejati ni.. awal2 lagi dah tunjuk belangnya ni.. tapi sian sangat la kat perempuan tu.. yang nak bersolek pelik2 tu kenapa.. kan namanya cari nahas sendiri.

    BalasPadam
  6. msti perempuan tuu nk tgok sjauh mana tunang die sygkn die.. huhu tgok2 dah kene tgglkn.. sadisssss

    BalasPadam
  7. tak payah buat kelainan sangat. gambar tu untuk tatapan hingga hari tua kalau panjang umur.. takkan dah tua nak tgk muka tua masa muda. hahahaha pepelik je

    BalasPadam
  8. Mungkin lelaki itu terlupa tentang teori evolusi bahawa semua yang muda akan beruban, berkedut dan tua...

    Wanita itu sangat bernasib baik kerana dia ditinggalkan sebelum kawin, kalau ditinggalkan lepas kawin lagilah malang....

    BalasPadam
  9. yang perempuan patut ajak si lelaki tu berbincang pasal konsep pre wedding dorang. yang lelaki lak, tak patut betul la tinggalkan si perempuan mcm tu.. isk3.

    BalasPadam
  10. niat tu mungkin nak test laki tu boleh terima dia apa keadaanpun... tapi tulaaa... jangan cenggitu... hari bahagia kan... mekap laa cantik2 sikit... ish... kan dah kena tinggal....

    BalasPadam
  11. Kesiannya. Bagi saya dua2 salah. Yang perempuan tu dah tau wedding day tapi masih jugak nak make up macam tu. Yang lelaki pulak, macam tak terima seadanya jak.

    BalasPadam
  12. pelik² je perangai tapi apepun dalam perhubungan kenalah ade sefahaman kan

    BalasPadam
  13. Kat mana ni? Kat China lagi ke? Yang dia nak berkeras tak nak ubah solekan tu kenapa? Dia berharap agar lelaki tu boleh terima dia sehingga ke tualah agaknya. Mesti lelaki tu rasa scary tengok muka tunangnyakan.. Malu pun ya juga agaknya!

    Macam-macam hal dalam dunia ni. Nak kesian ke, nak gelak pun tak pasti saya.

    BalasPadam
  14. Kalau ye pun nak buat mekap pelik2 mcm tu,buat la waktu lain. Ni buat pada waktu nak fotoshoot.

    BalasPadam
  15. Kenapalah buat hal cenggitu....bincanglah dulu lain kali ek makcik kalau nak solek tua pun

    BalasPadam
  16. Kenapalah buat hal cenggitu....bincanglah dulu lain kali ek makcik kalau nak solek tua pun

    BalasPadam

sila tinggalkan komen anda...:)