Advertisement

ads

CARA BEDUNG BAYI

Assalamualaikum...

Hari ni kita belajar cara nak bedung bayi dengan betul..
Cara ni jugak ,buat bedung yang dipakai bayi tahan lama..
maknanya tak de la baru setengah jam tangan dia dah terkeluar,,
kaki dia dah terjuntai..



Kebaikan bayi bila dibedung...
Dia tak kesejukan..
dan tidurnya lebih nyenyak..

Ada yang kata bayi kalau tak dibedung nanti dah besar jalan mengengkang..
itu mitos sahaja..jangan percaya ye..
ada belambak bayi yang tak dibedung
dan bila dah besar tak de pulak jalan mengengkang..

sekian..



Catat Komen

10 Ulasan

  1. baby sekarang dah advance tak suka di bedung..itu pun mitos :)

    BalasPadam
  2. kan? kalau tangan or kaki jenis bengkok je mesti org kate kecik2 tak bedung

    BalasPadam
  3. Kalau bayi dibedung dapat tidur nyenyak, orang dewasa (termasuk suami isteri) agaknya tidur nyenyak tak jika dibedung...?

    BalasPadam
  4. Bayi kalau dibedung lama tidurnya...tak terkejut2...

    BalasPadam
  5. bagus2... nnt ada ank leh praktik

    BalasPadam
  6. Anak kami on off bedung ni.. Sbb tak bedung pun tidur lama.. Kalau bedung je maunya dia tak bangun minum susu.. Hehe

    BalasPadam
  7. Salam, hahaha mcm ni rupanya, baru ku tahu, maklumlah xpenah jage baby kecik, so cetek ilmu sikit bab2 camni..thanx share kak :D..haa yup2, aku rasa model2 yg catwalk skang ni, dorg xbedung pun mase baby dulu, haha

    BalasPadam
  8. Sampai sekarang saya tak expert lagi bendung bayi ni. Kalau saya yang bendung, memang kejap-kejap berjaya baby memboloskan tanganlah, kakilah. Superheroes saya adalah contoh untuk bayi yang tak dibendung. Dua-dua jenis tak tahan panas. Sedap je pakai singlet lubang-lubang dengan seluar. Saya tengok tak pulak mengengkang jalannya :)

    BalasPadam
  9. Lepas nih boleh praktikkan kalo de baby..

    BalasPadam

sila tinggalkan komen anda...:)