Advertisement

ads

TIPS BANGUN AWAL PAGI

Assalamualaikum...




Boleh dikatakan kebanyakan dari kita cukup susah
nak bangun awal pagi.lagi-lagi bila cuaca sejuk.lebih seronok berselimut.
Mari kita ikut tips dan cara bagaimana nak bangun awal ni..

Pastikan anda buat semua ni sebelum tidur:-

1-Rancang untuk sediakan sarapan yang enak

2-Minum air sebelum tidur supaya malam
kita tidak akan terjaga kerana kehausan.

3-letak jam loceng jauh dari tempat tidur

4-tutup telefon bimbit atau setkan panggilan masuk hanya untuk
ibu bapa dan adik beradik.

5-baca buku sebelum tidur.elak kan dari ber online.

6-gunakan selimut (mengikut keselesaan sendiri)

7-malapkan lampu.

8-Rancang jadual untuk esok supaya kita tahu kta perlu bangun untuk melakukan nya.

semoga berjaya...

sekian..

Catat Komen

14 Ulasan

  1. Perkongsian yg baik. Yang paling penting niat nak bangun awal tu ada, Insha'Allah dapat bangun dengan awalnya kan :)

    Jemput singgah : Pecah Rekod Selfie Terbanyak Dunia

    BalasPadam
  2. tips yg diberi amat baik utk diamalkan...

    BalasPadam
  3. Wah tips yang sangat berguna!

    Jom singgah baca entry baru : http://linazainal.blogspot.com/2014/09/resepi-bibimbap-versi-kampung.html

    BalasPadam
  4. yg #3 tu macam kontra dgn ape yg leez wat skang tp, macam best utk ditry. tq

    BalasPadam
  5. good tips..tapi kalau penat tu memang boleh terlajak..huhu

    BalasPadam
  6. Salam, ahaha bagus tips ni, tapi aku pelik sikit, kalau pagi tu hujan or cuaca sejuk, mmg aku akan semangat bangun pagi sbb nak rasa sejuk dan aman pagi2 tu..feeling duduk di kawasan gunung gitu~ haha

    BalasPadam
  7. kalo tips ni tak menjadi jugak..acane ek..uhuhu..(dasar pemalas)

    BalasPadam
  8. Alamak, Diana. Selalu juga plan macam-macam nak kena buat pagi lepas Subuh tapi bila tiba masa selalu gak melengahkan masa. Lepas tu lintang pukang bersedia. Dasar pemalas saya ni.

    BalasPadam
  9. minum air sebelum tidur mama tak boleh.. sudahnya nak kebilik air je malam kang.. yg pasti, buang air dulu sebelum tidur.. kikikiki

    BalasPadam
  10. gud tips..tq kak..
    memang slalu sgt telajak..alarm bunyi slalu snooze..spi setgh jam..

    BalasPadam
  11. Akak ni kalau.minum air sebelum tido asyik nak kucil je...

    BalasPadam
  12. bagus kak tips ni...kalau saya, memang letak alarm jauh2 supaya tak mudah dicapai untuk stopkan alarm tu...hee

    BalasPadam
  13. Salam K.Diana..

    ehehe..cma bangun awal pagi.. pastu tido balik siangnya.. :p
    thanks share tips!

    BalasPadam

sila tinggalkan komen anda...:)