Advertisement

ads

TIDUR TELAN*ANG

Assalamulaikum..

boleh ke tidur telan*ang ni??
Kalau kat barat,depa kata tidur telan*ang ni bagus.
apa yang bagus nya...




1-tidur lebih lena..
amboi..angin kena satu badan rasa sejuk ja,,,mau tak lena..kan??
(silap2 tidur tak bangun2 ..dah lena sangt..kan??rasakan la..)

2-menyihatkan v4gin4..
ececeh..rasa pelik tak bila orang tanya..apa kabar v4gin4 awak?eekek
alasan:kawasan v4gin4 selalu nya lembab,
jadi perlu sesekali melepaskan pkaian dan biar dia bernafas segar..
(datang nyamuk,kumbang,lalat mai gigit baru padan muka...
nyamuk tak pa lagi,kalau tebuan..ha!!bengkak seminggu oi..)



3-lebih awet muda
alasan :. tidur telan*ang boleh melepas kan melatonin
iaitu satu hormon untuk mengenali waktu tidur kita.
bila hormon ni terperangkap dalam badan,waktu tidur jadi tak menentu,tidur tak
nyanyak dan muka nampak tua..

(bila dah tidur telan*ang perasan macam baby pulak.elekucikuci cak!!
kena 5ogol kang baru tau..)

4-menurunkan berat badan.
alasan:tidur nyenyak tak mudah jaga malam..
selalunya bila terjaga malam,kita akan kedapur selongkar
jajan2 dan makan tak hengat dunia.

(kalau tidur telan*ang sampai lena tidur pun,tapi bangun2 kau makan
macam esok nak kiamat,kau gemuk jugak la..)

5-lebih keyakinan diri.
alasan:waktu telan*ang selalu kita perasan diri seksi.
bila rasa diri seksi,otometik kita yakin pada diri sendiir.

(toksah dok menipu la..aku kalau orang kata aku seksi,
aku malu.silap2 terus tak keluar umah...yakin diri apa benda macam tu??)

Makanya..tidur telan*ang ni tak elok..
kalau umah terbakar masa kita tengah tidur
silap2 kita hangus dalam api tu sebab nak pakai spenda la,
pakai baju dalam,lepas tu nak pakai baju pulak..mana nak sarung kain batik lagi..
ingat sempat ka nak lari..??adoi la..
jangan tidur telan*ang ye...

Dalam islam tidur telan*ang ni Makruh..
malu la sama kat malaikat kiri dan kanan tu ye..

sekian..


Catat Komen

38 Ulasan

  1. awak, sy ade sorang kwn. kwn sy tu, mmg tabiatnya suke tido bogel. dulu ms blaja, kerap gak sy ke rumah family -nya (kire sy da mcm anak angkat mrk). Klu tdo, mmg die suke tdo bogel. klu tak bogel, die tak boleh tdo. katenye, tak selesa. heee~

    BalasPadam
  2. tidur telanjang mengundang syaitan

    BalasPadam
  3. hahahaha.. sy dr zaman bujang slalu pk benda tu. kalau tido dlm keadaan tak berapa sempurna pakaian @ tak pakai langsung, kalau ada apa2 emergency.. rumah terbakar ke, penyamun masuk.. huhuhu bahaya. silap2 haribulan panik sgt blh lari berbogel mcm toyol.. hahahaha.

    BalasPadam
  4. alahai geramnye tgk baby2 tu..comey sgt2...

    *haih tak penah terpikir pon nak tdo telanjang huhu..

    BalasPadam
  5. haha..kalau rumah terbakar ker...kena rompak ker...dr kononnya jaga kesihatan vagina...silap2 terus taklehpakai

    BalasPadam
  6. malu la..buat2nyer mak/ abah termasuk bilik..adik2 ke..housemate ke...x memasal jer...

    BalasPadam
  7. hahahaha lawak je... tp tak selesa kot kalau tidur telanjang.. rasa cam tak selamat.. ahakx... namun, org luar negara kebykkan amalankan tidur mcm ni... pelik sungguh

    BalasPadam
  8. Ish..mmg byk contra dari pro. Kot perompak masuk..abisla.

    BalasPadam
  9. tidur telanjang memang tak elok.mudah untuk syaitan mengganggu.tu yg tersenarai tu adat dan kebiasaan orang barat.so kita kat malaysia ni xyah ngade nak ikut ye.hihi

    BalasPadam
  10. hahahaha.. betul juga tu, kalau berlaku kecemasan macam mana tu? apa lagi kalau jenis yang mengigau berjalan. malu kat keluarga yang lain..hehehe

    BalasPadam
  11. Hahaha...ingatkan Diana nak ceritakan kisah benar tidur telanjang!! Memang tidur telanjang ni bahaya, sebelum ni pernah dengar di Indonesia ada seorang pengantin wanita yg kerana terlalu keletihan di malam pertama telah tertidur telanjang. Akibatnya vaginanya tlh dimasuki cik siti (tikus).......seram....

    BalasPadam
  12. kena embun malam la jawabnye....hehehhehehe

    BalasPadam
  13. tak reti la... selalunya mesti tutup juga wlpun sikit... haha

    BalasPadam
  14. x pnh buat g.. Hihi..

    BalasPadam
  15. masa ieja study dulu da soang mmber ni suka tidur bogel.alasannyer bila tidur bogel die akn bngun awl dr bdk2 lain yg 1 dorm dgn die..sbb die nk pakai baju..kalo die bngun lmbt cnfrm semua org dpt tgok tiger show pagi2...hahahahahahahah

    BalasPadam
  16. ini tido telanjang untuk dewasa ke untuk babies kak???hehehe :P

    Regards,
    -Strider-

    BalasPadam
  17. erk.. tak pernah2 tido telanjang.. masa baby pernah.. haha:p

    BalasPadam
  18. tak reti nak tido bertelanjang ni. lagi selesa pakai baju..hehe

    BalasPadam
  19. haha bagus rupanya tido telanjang nie..cuma jgnlah telanjang smp takde seurat benang pun.org kata malaikat lari..:)

    BalasPadam
  20. he3.....
    best aper...tapi tak sesuai......

    BalasPadam
  21. ni tuk dewasa ke utk baby kak ;p

    BalasPadam
  22. hehee..lawak lak..kak baca..kua plak surat khabar..emak xsempat nak selamatkn ank dlm kebakaran sbb tggu ank pakai spenda lama sgt lalu mak tinggai dia hahaa...adoii..kat mlysia ni xde kot yg tdo bogel saja2 kan..

    BalasPadam
  23. Assalamualaikum Diana

    tak sanggup buat...he he

    Salam Maulidur Rasul

    BalasPadam
  24. Isy...malu lah...hehe...
    Salam perkenalan drpd : suteraungu87.blogspot.com

    BalasPadam
  25. i did whenever possible. it feels good when u just sleep with ur skin only in contact with blankets. standby towel or seluar and shirt kt tmpt senang nk capai in case ada emergency.

    BalasPadam
  26. Kalau macam saya ni, amalkan tabiat tidur macam ni memang lagi keraplah kena sleep paralysis :)

    Ish, tak sejuk ke takda seurat benang pun kat badan? Sebab-sebab tidur terlanjang ni bagus rasa macam tak munasabah pulak!

    BalasPadam
  27. kena tau adab2 tido yg disarankan dalam islam..

    BalasPadam
  28. Salam..haa org barat mmg suggest tidur camtu...tp kalau aku mmg xlah nak tidur naked camtu kan..gila bahaya...satu, cm ko cakap tu lah, takut berlaku emergency tau..kita bukan mcm org putih yg bleh main sarung pyjamas mcm towel tu je...then, bahaya sbb kita xtau 'apa' yg tgh tgk kita tidur..org Melayu ni byk ilmunya~huhu~
    tp kalau pasal hormon yg kenal waktu tidur tu, xsure lah..better ikut Islam, tidur tutup lampu..mmg tidur lena...kecuali klw malam tu tgk citer hantu~ haha..mmg terang benderang blik aku :p

    BalasPadam
  29. salam k.diana..
    eheh..buatnye ade bencana alam berlaku, tak sempat nak tutup body..
    aishh..pelik rasa kalo tido bogel..
    hewhewhew.. :p

    BalasPadam
  30. Haha... lawaklah DR bawah sekali tu. Betul jugak yeh kalau ada emergency tak ke naya.....org dah selamatkan diri kita masih nak pakai spender hehe

    BalasPadam
  31. Betul tu..ape ape jadi susah nak bertindak kalau dah tak pakai ape2 tu.so pakai pakailah baju tu

    BalasPadam
  32. Boleh try tidur telanjang la plak ni...ngeh3

    BalasPadam
  33. Heheheh! My wife sejak dr umur belasan tinggal kat hostel, dah masuk U duduk kat rmh sewa n hostel mmg selalu tido naked je. Dah mmg seme kwn dia biasa tgk dah tiger show pagi2. Selesa n sedap je tido. Tak payah berkipas n aircond bagai

    BalasPadam

sila tinggalkan komen anda...:)