Advertisement

ads

"SAYA MALAS NAK KE BLOG DIA..."

Assalamualaikum...



"malas nak pi blog dia..
dia bukan datang baca2 blog kita pun.."

pernah terfikir benda ni tak??
kalau pernah,sila buang jauh2
fikiran yang macam tu..

Kita singgah je blog dia..
komen je la..
tinggalkan jugak url blog kita di shoutbox dia jika ada..
Untung2 ada orang nampak link kita kat komen dia tu..
dan mana tau ada blogger  atau pembaca lain 
yang datang ke blog kita melalui link tersebut

Dan salah satu cara nak perbaiki rank alexa kita
ialah dengan meninggalkan komen di blog kawan2..

sekian..





Catat Komen

30 Ulasan

  1. saya jenis kebanyakkan baca entri yang saya suka bukan blog yang saya suka jadi saya tak kisah sangat pasal tu. Kadang2 saya tak tahu pun blog sapa saya baca.. kalau sy rasa nak tinggal komen saya tinggalkan jer.. itulah saya. hahahahaha

    BalasPadam
  2. saya pun tak ada pikir gitu sekarang, dulu adalah
    hehe...kantoi!

    BalasPadam
  3. kalau free sy blogwalking n sedaya upaya nak tinggalkan komen. tapi klo bw kat blog2 otai sy jarang tinggalkan komen. jd silent reader

    BalasPadam
  4. Hehehehe dulu adalah pikir gitu , tapi sekarang tak dah. Ekekeke. :P

    BalasPadam
  5. kdg bw blog n baca tapi xtinggalkan komen..

    BalasPadam
  6. kalau boleh semua blog pun nak datang dan tinggalkan komen tapi apakan daya bukan ada banyak masa..cuma tgk kat bloglist n dashboard je la..

    BalasPadam
  7. hai salam kenal,,
    x pernah fikir camtu sbb saye slalu masuk blog yg tajuk menarik..kadang2 x perasan pun tu blog sape hihih..n bace saje x tinggal komen..

    BalasPadam
  8. pernah sis...

    tq atas peringatan.

    entry terkini...D.I.Y - Tempat pin tudung

    BalasPadam
  9. ouhhh... mintak jauh dari perasaan macam nie.. saya baru belajar nak berblog hihi.. baca je tapi kadang2 tak reti nak komen ape :) no idea

    BalasPadam
  10. Saya ler tu....sebab saya mcm tak aktif....uhukz

    BalasPadam
  11. Suka baca blog yg tajuk entry dia buat kita nak klik..
    Satu lagi penulisan pun memainkn peranan jugak..kalau cara dia tulis tu memang buat syok kita baca mmg singgah stiap kali dia update..
    Blog2 sinis pun suka baca jgk..hehehe
    Suka jugak baca blog dr bloglist sndiri..hehehe

    BalasPadam
  12. Salam kenal.
    Saya suka tinggal komen dkt blog yg saya singgah. Seronok berkenalan dgn kawan baru.

    Salam kenal ;)
    www.mynutriqueen.com

    BalasPadam
  13. dulu2 ada jugak la perasaan macam tu..now dah takde dah terasa lebih-lebih..rileks sudaaa...hehehe

    BalasPadam
  14. Kalau ada msa sy g lah.. tp pioroty kt blog member2 dlu. Setiap komen tu kita bleh rasa komen tu ikhlas ke tak..

    BalasPadam
  15. Kalo topik yg boleh dikomen konpem ak ltak gk komen.. Tp byk giveaway ngn cbaran2 bndalah tu.. Tu yg kureng skit

    BalasPadam
  16. Saya ni baru nk bljr tinjau-tinjau blog, sebab kekdg ada info yg tertggl... hihhi.. kekdg nk cari resepi sbb sy xtau nk msk... ops! dan nak tambah kenalan juga... :-)

    BalasPadam
  17. dulu bfikiran gitu.. skg.. kalau rajin.. mmg komen byk2 jgk ;p

    BalasPadam
  18. dia nak balas komen atau tak terpulang pada dia,tapi kita teruskan sahaja blogwalking...kena buang jauh-jauh perasaan tu

    BalasPadam
  19. insha Allah dia pasti baca komen kita even dia tak kunjungbalas :)

    BalasPadam
  20. dulu mungkin la.. skrg byk abiskan mase dpn laptop,mmg jalan2 blogwalking semua blog yg follow.. cume kadang2 jadi silent reader,kalau menarik mmg timggalkn jejak punye...

    BalasPadam
  21. Tak pernah rasa camtu..kdg2 selalu singgah tapi bila nk komen line cam siput pon ada ..sggah kejap line dsh kiokk...kekadang tggalkan komen jugak

    BalasPadam
  22. Mcm tulah sy BT..ekeke..mmg nmpk beza klo x BW dgn BW

    BalasPadam
  23. Kalau saya, still saya akn buka n tggl komen

    BalasPadam
  24. Pernah terfikir mcm tu jugak. Asik kita gi blog dia tinggalkan komen. Tapi dia tak ter langsung nak terjah balik & komen. Macam tak sudi jer.

    Tapi dulu lah. Skang ni lantak lah.

    BalasPadam
  25. yg sy follow mmg saya baca..

    cuma kdg2 x komen.. hehe

    BalasPadam
  26. jujur, saya tak pernah pikir camtu huhu sbb sye pun jarang visit blog orang sebab busy. tapi kalau ada masa lapang, memang saya akan baca. sebab suka baca coretan orang sampai blog sendiri pun lupa

    BalasPadam
  27. Alah, saya ada juga blog yang saya datang terjah hari-hari tapi tuan blog takda bagi satu response pun kat kita. Tapi takpalah. BW ni bukan boleh main paksa-paksakan. Macam-macam sebab yang mereka tak boleh kunjung balas. Mungkin juga bukan 'genre' kegemaran mereka :)

    Macam nilah, kalau Diana tak datang pun saya tetap akan datang bertandang ke sini tiap hari kalau boleh sebab sayakan suka mengomen. Hahaha.

    BalasPadam
  28. saya mengaku, ada fikir mcm tu. tapi bukan berkira pasal dia nak traffic ke blog sendiri naik. cuma drpd lawat blog org yg tak baca dan tak kenal kita, lebih baik hargai org yg lawat blog kita. sbb biasanya masa utk blogwalking terhad. masa yg ada tu la nak balas jejak. so, utamakan dulu yg rajin membaca dan komen, then kalo ada masa baru le lawat blog2 lain.

    BalasPadam

sila tinggalkan komen anda...:)