Advertisement

ads

NURUL WAHAB: DIA TENGOK AND SAY "BITCH"

Assalamualaikum...

Berdepan dengan pemandu yang kurang ajar memang sesuatu yang kita nak elak kan sangat.mereka ni jenis yang tak segan silu buat salah lepas tu bila kita hon tanda amaran boleh pulak di maki nya kita.sedangkan sepatutnya dia sedar kesalahan nya.Orang hon sebagai peringatan untuk mereka sedar apa yang mereka buat tu salah dan supaya ianya tidak berulang lagi.Berada di jalan raya ni seperti meletak kan nyawa kita diatas jalan tersebut,jadi memang wajar la orang tegur kalau kita salah.



Seperti yang terjadi kepada pelakon dan penyanyii Nurul Abdul Wahab baru2 ini.kejadian membabitkan sebuah kereta Toyota Vios ini benar-benar membuatkan kita yang membacanya pun jadi geram..




Tak sempat ambik gambar driver ni. Bawa kereta sambil scrolling his handphone. I think sambil Tengok IG Atau Twitter - and very slow moving Sampai Tak bergerak. I pun hon lah dia Dan sambil potong kereta dia Tengok mukanya Dan geleng kepala I. Dia Tengok Balik and say 'bitch.' Bagusnya La Hai... Kita honk bagi reminder supaya bergerak Jangan Sampai jem Kat belakang. Tengok phone Bila dah Selamat Sampai Destinasi. Bukan semasa memandu. #reminder #safetyfirst #drivergampang -Nurul-


Harapnya pemandu-pemandu macam ni segera la insaf  sebelum terjadi perkara2 yang tak diingini.

sekian...

Catat Komen

16 Ulasan

  1. hmmm kalau gitu jawabnya, wajib kita hon lagi kuat kat dia huhu

    BalasPadam
  2. aduyaii...
    mcm2 kan.. nila kata org..xde adab di jln raya..

    BalasPadam
  3. nowadays pemandu memang mosly kurang adab..sorry

    BalasPadam
  4. memang menguji kesabaran jumpe pemandu macam tu..

    BalasPadam
  5. Tak pasal-pasal terpampang car registration dia. Kalau dah masuk alam maya cepat aje bergerak dari satu pembaca ke satu pembaca, malu sendiri kan...

    BalasPadam
  6. Salam, hahaha..aku memang pantang betul manusia2 yg addicted sgt dgn phone lagi2 kalau yg tgh driving...sangat kurang ajar!

    BalasPadam
  7. dah berapa kali terjumpe pemandu yg camni.."ko nk memandu ke nk tgk enpon"..pang..

    BalasPadam
  8. Itu yang menjadikan saya rasa bosan bila memandu. Banyak sangat pemandu yang rasa dirinya berhemah tapi memang tak berhemah langsung!

    BalasPadam
  9. salah satu sebab kenapa jammed..huhu

    BalasPadam
  10. pemandu kt malaysia antara pemandu yg terburuk attitude dlm dunia ni...dahlah xde adab, kurang ajar pulak tu..

    BalasPadam
  11. pantang btl klu jumpe org cmni..slalu sgt jumpe..klu dh potong br prasan die sibuk ngan hp..memang menyirap la..

    BalasPadam
  12. klo sy dh bls blk ' bodoh' hahaha

    BalasPadam
  13. Salam K.Diana..

    sesuai tagline ni ke dia..
    put your eyes on the road. not on the wall

    #hehehe

    BalasPadam

sila tinggalkan komen anda...:)