Advertisement

ads

LISA SURIHANI SEKAT PENIAGA ONLINE DI INSTAGRAM

Assalamualaikum...




Saya memang suka tengok gambar2 kat ig..seminggu 3,4 kali saya share gambar kat Ig..
Bukan Instagram kawan2 dan artis je saya follow tapi instagram pak2 menteri pun sama..
seronok tengok2 gambar ..scroll je..tak macam fb dan twitter..
saya pening kepala bila hadap fb dan twitter lama2..

Tapi yang tak bestnya banyak sangat online shop yang berjualan di Instagram artis2 dan
orang2 popular ni..sampai naik menyampah .
Apa lagi pemilik IG tu sendiri..lagi la naik angin..kan??

Ada setengah artis tu mereka sedia ruang untuk peniaga2 online ni
untuk beriklan tapi masih ramai yang suka berniaga di gambar2 peribadi
artis2 tersebut..

Apa yang saya perasan perkara ni berlaku cuma di IG artis Malaysia dan Indonesia je.
sebab saya pun ada follow ig Krisdayanti,Rossa dan ramai lagi..
kalau tengok Ig selebiti barat nun tak de pun sesiap yang iklan kan produk jualan
di Ig diaorang..




Semalam pelakon Lisa Surihani dah mengambil tindakan drastik dengan
menyekat beratus peniaga online yang selalu beriklan di gambar2 nya.
sedangkan sebelum ni dia dah sediakan ruang untuk mereka beriklan setiap minggu.
tapi ramai yang menganggap dia sombong dan lupa diri.


Kalau saya jadi artis pun saya tak suka la
orang promote barang niaga kat Ig saya..hehe..
mujur la saya bukan artis..belum ada yang beriklan kat IG saya..hahahah

saya selalu jumpa orang iklan kan barang niaga kat kotak komen di blog ni..
itu pun saya campak mereka ke kotak spam..
saya dah sediakan ruang untuk beriklan di shoutbox
jadi jangan lah ganggu post blog saya ye..

sekian..

Catat Komen

21 Ulasan

  1. Ya la.. lisa pun tensen la tu kan.. banyak sangat spam

    BalasPadam
  2. p/s: haah letak idung dia kat tempat dia mancut/berak =)

    BalasPadam
  3. bagi betis, nak drumstick..nasib baik i olls takde IG..haha

    BalasPadam
  4. saya yang baca dekat insta artis tu pun rasa rimas tengok banyak sangat iklan..apatah lagi dorang..

    BalasPadam
  5. slalu gak tgk..kita plak yg rimau tgk..dok promote itu ini..pdhal dorg dh sediakan ruang khas kott..

    BalasPadam
  6. dia cuma pikir untung dia ja..org lain rasa semak dia tak peduli..

    BalasPadam
  7. Tumpang iklan kat instagram takda lagi. Tapi kalau kat blog saya ada banyak. Bersepah iklan spam nak promosi produk. Saya jumpa, terus delete. Kalau dibayar tak pe jugak. Hehe

    BalasPadam
  8. Yalah siapa yang suka. Kita pun tak suka inikan pulak dia yang memang selebriti terkenal. Sesetengah orang ni memang tak berapa faham bahasa. Main hentam je kat mana dapat nak promosi business masing-masing.

    BalasPadam
  9. orang tu punya susah payah kan nak naik kan nama dia..huhuh

    BalasPadam
  10. SAYA RASE elok semua artis atau org2 femes block terus sesiapa yg suka post atau komen promote barang. Sbb mcm biadab je dia nak komen sesuatu yg takde kaitan dgn gmbr. Kalau gmbr atau post yg dia promote barang dia tu cerita pasal benda2 biasa takpe la lagi. Tapi kdg2 kisah pasal penderitaan org lain, berita kemalangan ke, sanggup nak promote brg lagi. Mmg biadab betul yg jenis mcm tu.

    BalasPadam
  11. siapa pun akan tension kalau camni kan

    BalasPadam
  12. kalo sy pun buat bmd yg sama

    BalasPadam
  13. sy xreti guna IG....xphm fungsi cmne benda tu.hehehe...

    BalasPadam
  14. BETOL! mmg xle tahan ... melampau sgt huhu

    BalasPadam
  15. kita pon suke IG..twitter pening nak layan..haha..lebih baik layan gamba..haha..

    BalasPadam
  16. kita pon suke IG..twitter pening nak layan..haha..lebih baik layan gamba..haha..

    BalasPadam
  17. haha..kan dah kena..kalau datang komen pasal gambar tu xpe..ni citer kepak kepung sal barang dia jual, siapa yang tahan kan? wt penuh notification je

    BalasPadam

sila tinggalkan komen anda...:)