Advertisement

ads

KUAH ROJAK SEDAP DAN PEDAS

Assalamualaikum...

Salah satu alasan kenapa awak mesti tinggal diMalaysia..
Hahahahhah...
Sebab kat sini ada rojak..
Hehhe..



Ada timun..
Ada mangga muda..
Jambu batu...
Ada belimbing..


Nak tambah buah lain pun boleh..
Epal,nanas,jambu air..
Erm...memang best bila dah di salut
Dengan Kuah Rojak Pulau Mutiara
Keluaran Masdina ..
Boleh dapat kat pasaraya dan kedai2 runcit.



Kuah rojak ni siap disediakan dengan kacang tanah.
Yang ni pedas punya..
Makan sampai terangkat..
Kuahnya pekat.
Kilang nye dekat je dengan rumah saya..
Kalau nak makan kat kilang nya pun boleh..
Datang je kat Simpang Ampat ni..
Bersebelahan dengan pejabat pos..

Simpang Ampat kat Pulau Pinang tau..
Bukan kat perlis,bukan batu pahat..
Heheh..saja bagitau sebab sebelum ni
Saya kata saya dok Simpang Ampat,
Orang ingat simpang empat
Entah mana2 nun..
Siap ajak jumpa lagi..hehehh


Sekian..

Catat Komen

12 Ulasan

  1. buleh dijadikkan snack bile2 mase. kompom t'angkatlah! he3..

    BalasPadam
  2. Haha. memang nampak seronok menikmati rojak tu..

    BalasPadam
  3. aduhhh sedapnya nampak... kecur ayaq lioq hihi.. sy selalu pekena yang mak bee... mana2 brand pun ok janji meletopss

    BalasPadam
  4. Kat kedah pun ada Simpang Empat juga kalau tak silap. Saya pernah pergi masa dulu2..

    Lain kali leh try beli jenama ini pulak. Selama ni beli yg rodziah dan mak bee je..

    BalasPadam
  5. saya rasa post ni agak kejam utk orang yang susah nak cari kuah rojak..

    kesian, kecur air liur tapi hanya boleh menengok sambil meneguk air liur yg dah penuh di mulut..

    BalasPadam
  6. pehhhh jauh nyaaaa pulau pinang.. tggu kite datang kedah laa.. angan2 nak bct dgn spupu kt pulau pinang. salu dtg kedah.. sibuk gi langkawi jepp..kehkeh

    BalasPadam
  7. Ermmm terliur PC,, sedapnya,, lebih banyak buah lebih best..lebih nikmat..

    BalasPadam
  8. tak pernah beli jenama ni lagi..akak suka Zuza,Agromas...

    BalasPadam
  9. selalu beli Mak Bee ja. yang ni belum pernah try...

    BalasPadam
  10. Arghhh! Dgr rojak je aku dah terliur kak~ hadoi~~

    BalasPadam
  11. Perghhhh...kecur ailio. Kat umah tu pakai brand mak bee ☺☺

    BalasPadam
  12. sedapnya rojak petis ni..nyum nyum..lagi pedas lagi sedap :)

    BalasPadam

sila tinggalkan komen anda...:)