Advertisement

ads

KERTAS UPSR BAHASA INGGERIS PUN BOCOR JUGAK..

Asaalamualaikum....



Alahai..Rupanya kertas peperiksaan bahasa inggeris UPSR pun bocor jugak..Malah calon2 terpaksa menduduki ujian semula.perkara ni dumumkan menteri pendidikan II ,Dato Seri Idris Jusuh sebentar tadi.

Kasihan pada pelajar-pelajar yang ambik ujian UPSR tahun ni..dah bersemangat semuanya tu.Tiba2 je kena ambik ujian semula dan ...
Entah siapa lah yang tak bertanggungjawab tu...Dah diberi amanah pun tak reti nak jaga.

Apa puncanya ye??adakah disebabkan kanak-sekarang semuanya bijak2 sampai ada yang takut dan risau dengan persaingan yang sihat ni.Rileks la..ni baru UPSR..tak payah la sampai nak bocorkan kertas ujian.kesian anak2 kita,kecil2 dah di bebankan dengan benda macam ni.



Ini bukan peperiksaan PMR atau SPM atau peperiksaan akhir di universiti..ini cuma UPSR..kenapa sampai sanggup buat benda bodoh dan menyusahkan ramai orang.saya tengok ada ibu bapa dan anak2 yang sedih sebab kebanyakan sekolah lepas ujian UPSR ni mereka ada rancangan untuk mengadakan rombongan sekolah dan aktiviti lain.tapi bila jadi macam ni mesti apa yang di rancang mungkin tak jadi.harap2 tak la sampai macam tu..kan?

Pada manusia2 yang tak amanah tu,tunggu la mesti ada balasan nya.untuk ibu bapa terus bagi semangat pada anak2 .mungkin ada hikmah untuk semua yang berlaku ni..


Sekian...

Catat Komen

17 Ulasan

  1. hurmm..dulu tak ada pula masalah macam ni..sabo je la..

    BalasPadam
  2. Sungguh kakak rasa jengkel dan terkilan Dee. Kerana org yg diberi tanggungjawab tak amanah anak-anak kecil yg tak tahu apa jadi mangsa...

    Sedih:(

    BalasPadam
  3. Menyusahkan! Entah camne boleh bocor..entah pape lah~

    BalasPadam
  4. kesian la kat budak2 yang nak ambil UPSR ni...tak pasal2 je dorang yang kena...kalau tak da merdeka awal da...kertas Sains bocor...kertas English bocor...haihh !

    BalasPadam
  5. pesan pada anaknye ..."ini kertas soklan exam upsr ...jgn bagi org lain....rahsia"..

    pesan anak pada kawan..".. ini kertas soklan exam upsr... jgn bagi orang lain ...rahsia"..

    pesan kawan pada kawan nye yang lain.."".. ini kertas soklan exam upsr... jgn bagi orang lain ...rahsia"..

    kawan yang tak dapat,,, ternampak kertas soklan dalam beg kawan nye.....
    "..ehhh macam kertas soklan tadi je...."..

    boleh buat cite plak.. huhuhuhu

    BalasPadam
  6. ntahnya baru je budak2 tu nak merdeka dari jawab exam ni..di manakah kejujuran

    BalasPadam
  7. aii.. kesian tau budak-budak tu ... kena study balik..

    BalasPadam
  8. kesian terutamanya pada anak-ank yang ambil exam tu..
    momentum exam depa terganggu

    BalasPadam
  9. yang jadi mangsa anak-anak tu...kesian dorang...

    BalasPadam
  10. peluang kepada pelajar utk study lagi ...

    BalasPadam
  11. exam level ni pun bocor.. msuk skolah menengah nanti mcm2 lagi bocor kn, huh...

    BalasPadam
  12. makin meluas penggunaan internet makin banyak kebocoran berlaku ka..sekejap je tersebar..harap orang yang berkenaan lebih amanah

    BalasPadam
  13. kesian kat bdk2 la..patutnye sume dh settle..tp ada 2 paper plak lg..saboo je la..ada la tu yg tak amanh..

    BalasPadam
  14. Kesian kat budak-budak yang ambil UPSr tu. Beria-ialah menjawab soalan. Buang masa dan buat penat je. Ingatkan hari ni dah merdekalah rupanya jauh lagi masanya. Kesian juga kat cikgu dan makpak. Tension jadinya.

    Inilah hasilnya kalau dah exam oriented sangat. Nak straight As sesaja, tak mahu cacat cela. Kalau dapat straight As dalam UPSR pun bukan boleh buat apa. Perjalanan hidup panjang lagi...

    BalasPadam
  15. Itulah ....nampaknya merdeka tertunda hehe....tak pelah nak....boleh study lagi

    BalasPadam
  16. stress anak2 yang tengah exm tu kan... kami para guru yang dengar ni pun geram... ada manusia yang macam ni, memang payahla nak majukan nak bangsa

    BalasPadam

sila tinggalkan komen anda...:)