Advertisement

ads

INI PULAK GELAGAT PENIAGA ONLINE..

Assalamualaikum...



Biasa kat facebook kita tengok ramai pelanggan yang
tak berapa cerdik dalam proses pembelian barang melaui online .
ada yang baru bank in duit terus nak suruh peniaga pos barang.
Ada yang belum bank in duit tapi dah tunjuk resit bank.
Ada yang baru tanya pasal barang tapi
bila soalan tak dijawab 5 minit dah marah2...
macam2...

Ni pulak cerita pasal gelagat peniaga online ..

Pembeli: Kak ..yang ni ada  lagi tak?..(merujuk pada gambar yang dia post)

Penjual : ada....bila nak buat bayaran..?

Pembeli : kalau bayar hari ni bila dapat?

Penjual : tengahari esok baru saya pos.Paling cepat lusa dapat la.Dah bayar nanti sertakan bukti pembayaran ye.

Pembeli : harga sekali dengan pos berapa?warna lain ada tak?kalau kulit ada alahan boleh pakai ke?

Penjual : Rm53..kena cepat2 sebab ni terhad.lepas ni tak de dah.kalau ada mybank2u boleh buat bayaran terus sekarang.

Pembeli : Saya fikir dulu la.malam ni saya comfirm balik nak ke tak nak.

penjual :ok..

sebenarnya boleh je saya cakap nak masa tu jugak.tapi sebab asyik2 citer pasal bayaran tu terus saya jadi tawar hati.kan bagus kalau dia sembang2 pasal barang tu dulu.sebab saya tanya ,dah tentu la saya nak tahu.tapi asyik cakap pasal bayaran.

malam..

Penjual:salam dik..nak tak barang tu.kalau tak nak saya nak bagi pada orang lain.

Pembeli : ok..tak pe la kalau macam tu.saya tak nak la.

penjual; ok..

pagi...

"salam dik..
nak tak perfume tu..ada lagi sebotol ni.
warna biru.."

saya: erm...malas nak layan..

Tapi saya tahu tak semua macam ni..saya dah selalu beli barang melaui online.cuma yang ni je ragam nye macam ni...mungkin dia baru berniaga.Tak pe..pengalaman mematang kan kita..kan??

sekian..

Catat Komen

17 Ulasan

  1. Haah.mostly mcm tula org yg jual brg online..kdg2 kita xsmpt pun nk tnya details brg tu.huhu

    BalasPadam
  2. tnya pasal produk tak nak explain tp nak tekan pasal payment jer.. nampak sgt peniaga camni kalau ada apa2 masalah dgn produk susah nak minta kerjasama

    BalasPadam
  3. tak pernah lagi jadi camni..selalunya survey dulu/google ape yang patut then tak perlu tanya banyak terus beli :)

    BalasPadam
  4. haha ni bisnesman amateur tahap lembab dah ni haha

    xpndai tackle pelanggan.tggu lingkup jela

    BalasPadam
  5. pembeli tu awak lah ye. heheh. sbb mula2 watak tu pembeli, pastu jadi 'saya'. setakat ni alhamdulillah saya belum jumpa lagi peniaga online yg kerek. Semuanya okay.

    BalasPadam
  6. byk ragam. mungkin masih baru. excited nak suruh customer beli. saya pun agak kurang suka bila kita nak sesuatu brg tp kena lalui byk prosedur. drpd teruja nak beli terus jadi sejuk beku hati nak beli

    BalasPadam
  7. he he takut btl dia pelanggan lari.tp dia wt gtu lg org nk lari hehe

    BalasPadam
  8. Gelojoh sgt nk jual barang. Hihihi

    BalasPadam
  9. Melampaulah, tnya sepatah dah cerita pasal byaran..
    Suruh isi form online je lah.. x pyh cerita dgn customer

    BalasPadam
  10. nak cepat untung tu...mungkin dia perlukan duit...(cuba bersangka baik ni...hihi)

    BalasPadam
  11. dia macam mendesak plak eh
    cakap sekali dah la kan

    BalasPadam
  12. Gelojoh nak dapat untung ni. Kalau saya kita tanya lain, dia jawab lain memang saya fikir 18kalilah nak beli ke tidak.

    BalasPadam
  13. Salam, hahaha..aku pun pernah kena gak dgn org cmni, kite sebagai pembeli kenalah tau gak details pasal barang tu, tp dia asyik lahhh suruh kita cepat membelinya~ adoi~ dan lagi satu, nampak nau takde org nak beli, tu yg asyik 'kejar' kau je tu suruh beli..hehehe :p

    BalasPadam
  14. Memang pelbagai ragam peniaga dan pembeli skrg ni..haha...kena sama2 bersabo la gamaknye ye...

    BalasPadam
  15. hihi...mungkin dia salah guna teknik kot....

    BalasPadam
  16. mcm2 kerenah yang kite dpt tgk..
    ayu salh sorang pembeli on9..
    kadang2 jadi tawar hati bile soalan tak berjawab..
    sbg peniaga on9 pon ade masalah yg same bile pembeli xphm situasi...
    nak cepat saje

    BalasPadam

sila tinggalkan komen anda...:)