Advertisement

ads

IANYA SALAH JIKA ANDA FIKIR PAKAI BRA KETIKA TIDUR BOLEH MENYEBABKAN KANSER

Assalamualaikum..



Bukan benda baru..dah lama kita dengar benda ni..kan??
Rasanya sejak zaman saya sekolah lagi saya ada dengar benda ni.
Ramai yang kata memakai bra ketika
tidur boleh menyebabkan kanser payudara.
walaupun tak pernah dibuktikan tapi ramai yang mempercayainya..

Seorang pakar bedah mengesahkan kenyataan tersebut adalah tidak benar sama sekali.
Malah ianya langsung tidak memberi kesan kepada kesihatan

kenyataan mengatakan memakai bra ketika tidur
boleh mendatangkan penyakit tersebar
pada tahun 1995 dalam sebuah buku berjudul Dressed To Kill .
Dalam buku tersebut ada ditulis
memakai bra ketat juga memberi kesan kepada payudara pabila
racun di sekitar bahagian tersebut tidak boleh keluar.



Disebabkan itu ramai wanita yang
berasa takut untuk memakai bra ketika waktu tidur.

Menurut seorang pengkaji dari Fred Hutchinson Cancer Research Center.
walau berapa lama sekali pun
wanita memakai bra,jenis apa pun bra yang dipakai
atau pada umur berapa mereka memakai bra,ianya
langsung tidak memberi risiko kepada wanita... - Lu Chen




Tidak memakai bra ketika tidur hanya
memberi kenyamanan pada tubuh badan kita.
itu sahaja..


sekian..

Catat Komen

15 Ulasan

  1. pernah dengar pasal tu
    camne dia boleh keluar statement gitu pun tak tahu ler

    BalasPadam
  2. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  3. Oh yeke. Hahaha. Kita dah terpedaya la ni. T_T

    BalasPadam
  4. bukan apa, lagi2 yg menyusu anak... tengah malam senang selak je.. kuikuikui... betol tak?

    BalasPadam
  5. "Pakai bra waktu tidur adalah satu kaedah perancangan keluarga semulajadi terbaik" betul kan..?
    Ini pendapat kaum suami, bukan pendapat saintis...hehehehe...

    BalasPadam
  6. lagi selesa nak tido je sebenarnya :)

    BalasPadam
  7. Bukan sebab statement tu tapi mmg dr dulu selesa x pakai bra masa tidur :)

    BalasPadam
  8. alah nak tidur.. rasa selesa sudah.. tp kalau tidur dlm bas elok pakailah kan..

    BalasPadam
  9. kan..mmg dgr yg tu dr dlu lg...

    BalasPadam
  10. aah salu dengar.. tp xpna bt.. sbb rimas..hehe..naseb kenyataan tdk benar kan.. thx sharing kak :)

    BalasPadam
  11. tak selesa la pakai bra time tido..macam sesak nafas jer..haha..

    BalasPadam
  12. Betullah, Diana. Nak rasa nyaman je sebab itu malas pakai masa tidur. Hahaha.

    BalasPadam
  13. dari dulu mmg dengar statement macam tu je..rupanya tidak ye..

    BalasPadam
  14. mmg pun kak selalu dgr tapi shida xpercaya pn mgkin saje je dorg ni buat hebahan cmtu..pdhal utk kselesaan jer..

    BalasPadam

sila tinggalkan komen anda...:)