Advertisement

ads

4 TIPS UNTUK KELIHATAN LEBIH SEGAR WALAUPUN TIDAK CUKUP TIDUR

Assalamualaikum...







Tidur 8 jam untuk memberi tenaga dan kesegaran pada tubuh badan.
Tapi macam mana kalau baru nak tidur anak pulak menangis??
itu lah yang kerap terjadi kepada wanita yang baru lepas bersalin.
Ini tips untuk wajah  kelihatan segar walaupun tak cukup tidur...:-

1-Eye mask gel
Pakai eye mask gel ketika tidur kerana gel yang
terdapat di dalam nyaboleh membuatkan mata kita lebih releks
dan mengelak kan mata kita seperti bengkak apa bila kita tidak cukup tidur.


2-pelembap
masalah yang paling kerap terjadi apabila kurang tidur ialah,
kulit menjadi kering.jangan lupa untuk kerap mengenakan pelembap di wajah
.

3-Mascara
Trik yang paling mudah dan berkesan.
Gunakan maskara untuk menutup kelesuan di wajah.

4-urutan
lakukan urutan-urutan lembut di kulit kepala supaya peredaran
daran menjadi lancar dan ianya akan membuat kan kita lebih
segar dan tidak lesu.Jangan biarkan rambut kita basah.
selepas mandi kering kan segera..

sekian..

Catat Komen

17 Ulasan

  1. nk hilangkan eyebag cmne lakk...

    BalasPadam
  2. Saya tak ingat bila kali terakhir saya tidur cukup 8 jam, mungkin lebih 10 tahun dulu...Sekarang kalau saya dapat tidur 6 jam dah kira tersangat okey, sangat puas, sebab biasanya saya tidur kurang dari 5 jam...

    BalasPadam
  3. Hebatnya tidur kurang 6 jam. share tips pulak bagaimana boleh tidur lewat bangun awal or tidur kejap tp berkualiti.

    BalasPadam
  4. jadi lelaki senang...
    nak2 yg jenis botak..
    bangun tido, basuh muka..terus gi keja...takde org tau pun..hahaha

    BalasPadam
  5. yang urutan tu memang best..relax je rasa

    BalasPadam
  6. sy klo kurang tidur jarang ada masalah eyebag
    melainkan sering sakit kepala..bila kurang tidur..mood mudah meletus..hihi
    so penyelesainya mkn panadol..baru emosi stabil..sakit pun berkurang

    BalasPadam
  7. xcukup tidur mmg meletihkan.

    BalasPadam
  8. kalau untuk lelaki ada tak? Ni macam utk wanita je

    BalasPadam
  9. Hi kak. Bru berkesempatan jenguk hihi. Tq selalu komen di blog eka.

    Ika klu tak cukup tidor,mekap pon tetap sembab. Nak2 mata jenia besar. Nampak beno bengkaknya haha

    BalasPadam
  10. sy xckup tidur memg ada eye bag la jwbnye..leh praktikkan nih..kne standby eye mask gel.lpas nih

    BalasPadam
  11. Sally mmg susah nak tdo...so, muka mmg dah sedia gini la...

    BalasPadam
  12. thanks for sharing..okay, nanti nak cuba

    BalasPadam
  13. hok no 2 je boleh buat selalu.. yg lain tu payahla kalau saya...hihi

    BalasPadam
  14. Minat nk beli eye mask. X pernah beli pun:)

    BalasPadam
  15. Wah....nice sharing coz SA mmg kurang tido...tp xde masakah eye bag...hihihi

    BalasPadam
  16. tips yg bagus ni untuk saya..memang selalu jadi mata panda..

    BalasPadam
  17. Sekarang ni memang tak pernahlah dapat tidur 8 jam. Tapi saya ni ada pelik sikit. Kalau terlebih tidur, lagi rasa penat semacam. Kalau tak cukup tidur, eh cergas pulak!

    BalasPadam

sila tinggalkan komen anda...:)