Advertisement

ads

LELAKI::ALAT UJIAN KEHAMILAN BOLEH MENGESAN KANSER TESTIS.

Assalamualaikum..



Mula2 dia sekadar suka2 menggunakan alat penguji kehamilan
milik kekasihnya.namun dia tidak menyangka
alat tersebut menunjuk kan dia positif hamil.

Berasakan ianya sesuatu yang lucu
dia kemudian memuat naik 
gambar tersebut di akaun Reddit miliknya.

namun ada salah satu komen 
yang meminta dia membuat pemeriksaan doktor
kerana menurutnya jika ianya positif itu bermakna dia mengidap 
kanser testis..
 " Kalau ini betul , segera buat pemeriksaan doktor , 
mungkin anda mengidap kanser testis . Serius . Cuba cari di Google , " 
berikut komen pengguna yang digelar Guxilo  .



ternyata komen pengguna tersebut adalah benar.
Kerana alat ujian kehamilan itu mengesan beta human 
chorionic gonadotropin pada tubuh lelaki atau wanita .

Sekurang-kurangnya dia mendapat pencegahan lebih awal daripada 
dia mengetahuinya ketika sudah terlambat..kan??

tapi betul ke kalau nak tahu ada kanser tertis 
boleh uji dengan alat ujian kehamilan??
setakat ini ianya belum ada penerangan yang jelas tentang nya.
mungkin lelaki2 yang membaca boleh cuba..
sekadar untuk berjaga2..
tak rugi pun cuba..kan??

sekian...

Catat Komen

17 Ulasan

  1. xtau plk..bgs jgk lelaki2 luar sn blh try cek..hehe..

    BalasPadam
  2. tak salah nak cuba.. lagipun ujian ni tak memudaratkan.. meh kita sama2 try test kat asben. kekekeke

    BalasPadam
  3. pada hemat sy...ujian macam nie hanyalah sebagai reference sbb kadang2 kita tatau mungkin device tu tak berapa elok..thats why saya lebih percaya pada doktor lagi.hehehe

    BalasPadam
  4. apepun check dengan doktor untuk pengesahan.

    BalasPadam
  5. Oh boleh jugak.. baru tahu....

    BalasPadam
  6. eh, ye ke? tak pernah tahu pon..blh cuba nanti ni..

    BalasPadam
  7. Menarik ni hehe memula klaka tapi info berguna..love ur blog..will come again :)

    Www.adaa-inspiration.com

    BalasPadam
  8. boleh jer cuba..kalau was2 jumpa doktor kan sng :)

    BalasPadam
  9. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  10. Silap komen pulak...

    Baru je tau pasal ni. Tapikan kat rumah saya alat ni dah takda lagi dah ^__^

    BalasPadam
  11. 1st time dgr. Macam kelakar plak. Tapi apa salahnya kalau nak soh en. somi cuba kan.

    BalasPadam

sila tinggalkan komen anda...:)