Advertisement

ads

DILARANG BERHUBUNGAN INTIM PANTANG LARANG UNTUK PEGANG WATAK NYI RORO KIDULPelakon  Fifie Buntaran (33) perlu berpantang dalam rangka pengambaran  filem Pantai Selatan, yang kisahnya berkait dengan "penguasa" pantai itu, Nyi Roro Kidul. Fifie Buntaran yang sudah bersuami tidak boleh berhubungan intim sepanjang tempoh pengambaran filem itu kerana dia memegang peranan sebagai  Nyi Roro Kidul.

Fifie Buntaran mendapat kata nasihat dari pakar spritual yang terlibat dalam pembikinan filem ini yang menyarankan supaya dia menghentikan sementara hubungan intim memandangkan peranan nya yang memerlukan dia dalam keadaan bersih.

"Kata guru spiritualnya, jangan berhubungan badan dulu, biar enggak 'kotor'," kata Fifie Buntaran dalam temuramah di Ramayana Restaurant, Solo, Jawa Tengah, Kamis (26/9/2013).

Fifie memilih mengikuti apa yang disampaikan oleh pakar spiritual tersebut kerana jika dia tidak mengikut pantang larang tersebut dia mungkin akan ditelan ombak.

"Lebih baik mereda, gurunya bilang selesai shooting terserah. Milih sekarang melakukan apa ketelan ombak, gitu kan," katanya sambil ketawa.

Suaminya juga  bersetuju kerana faham itu adalah sebahagian dari pembikinan filem tersebut. "Diprotes sih tidak, dia mengerti peran saya kok," ucapnya.

sumber:kompas

**depa percaya benda2 gini kan??

Catat Komen

10 Ulasan

 1. khurafat & syirik sungguh depa ni kan?? percaya benda2 tahyul macam tu.

  BalasPadam
 2. Mungkin bagi sang suami tak dibenarkan berhubungan intim dengan isterinya pun tak apa, sebab ramai lagi di luar sana yg mahu berhubung intim dengan sang suami....

  BalasPadam
 3. dey apa daa...dorang tak mandi junub ke pastuh?

  BalasPadam
 4. PAda zaman dulu (era 80-an) hanya arwah atis Suzanne sahaja yang berani bawa watak Roro Kidul ni. Sebab Pantai Selatan tu memang ada roh nya tersendiri. Ini kisah benar yang saya dengar sendiri dari orang Indonesia semasa ke sana dulu...

  BalasPadam
 5. karut betul mereka ni.. percaya sangat benda macam tu..

  BalasPadam
 6. ada juga kepercayaan macam ni ye.. sian la suami diaa..huhu

  BalasPadam

sila tinggalkan komen anda...:)