Advertisement

ads

TIPS MEMIKAT LELAKI IDAMAN

Assalamualaikum...



Saya nak kongsikan dengan korang tips2 memikat lelaki idaman. Lelaki sekarang bukan macam lelaki zaman 60,70 an dulu.jadi cara memikat zaman dulu dah tak sama dengan zaman sekarang.:p

1-jangan gedik.
bila berdepan dengan dia jangan la tergedik-gedik sangat.kejap terlompat sana,tertampor sini,terpeluk sana.lelaki tak suka macam tu ye.



2-bersikap matang
matang dari segi perilaku dan tindakan kita.jangan sikit2 nak merajuk..dengan lelaki tu merajuk,dengan lelaki ni merajuk.taip sms pun pelat2 macam budak2 kecik.niat mungkin nak tunjuk manja tapi manja dengan kebudak budakan tak sama tau.

3-jangan cakap belit2
jangan hari ni cakap tak makan ikan esok dah sibuk2 ajak pi bakor ikan.hari ni kata tak sihat,nak tidur.tengok2 terserempak kat pesta pulau pinang.

4-yakin ketika bersuara
jangan asyik tersasul je.."saya tak makan lagi,eh,saya tak nak makan pun..hahahahahha.."
nampak??bercakap pun macam orang giler..sambil bercakap ketawa la.orang dengar pun meluat.


5-jangancepat putus asa dan merungut
ada masalah sikit merungut,menangis sampai bengkak2 mata.masalah kecik je.tepon rosak je pun.tapi sedihnye sampai lelaki jadi rimas.


6-tegas dalam kelembutan
lelaki tak suka perempuan yang mudah je mengikut cakap orang tanpa pikir panjang.berfikir dengan matang sebelum bertindak.lelaki ajak naik motor ronda2 pekan terus melompat naik atas motor orang tu..tak boleh gitu..tolak secara sopan dan jelaskan dengan tegas kenapa korang menolak.jangan pulak menolak dengan kata2 kesat sambil menjerit2 macam harimau betina.

7-jangan lembik
kalau sopan santun sekali pun tak payah la sampai lembik ye..nampak macam orang sakit kronik je.bersukan sikit dah tak larat.naik tangga samapi tingkat 3 dan pengsan.lembik sangt.lelaki tak suka gitu nampak terbeban.

sekian...

Catat Komen

28 Ulasan

  1. Hehehe! Mcm kesinambungan dari entri saya. Mmg cool! Hey, anak-anak dara sekalian. Jgn lupa jadikan entri nie sebagai panduan! Sgt berguna!

    BalasPadam
  2. tak pernah terfikir nak pikat lelaki..
    n tak ada lelaki idaman pun lagi..
    huahuahua

    BalasPadam
  3. Heheheh. kene bersikap matang baru lah orang berkenan. If sikap childish much, macam tk sesoai buat peneman idup je. Depends jugak la. HAHA. nice entry :D

    BalasPadam
  4. K.Diana..carikan yana seorang suami..malasla nak cari2..hahaha..

    ni mesti sebab dapat idea dari k.fara tadi kan?kikiki..

    BalasPadam
  5. be urself is much better...wuhuuu

    BalasPadam
  6. Assalamualaikum Diana

    setuju dengan tip yg pertama..he he

    Wassalam

    BalasPadam
  7. Ye betul. Semua fakta tepat. Terutamanya part jangan lembik. Perlu lebih berdikari. Takleh la skit2 nak mintak bawakkan pergi sana-sini. Kdg2 mmg lelaki akan ikut, tp dlm hati dia menyampah mana la tau kan.

    BalasPadam
  8. gelak gelak fiza baca ni ha..okeh kak,di sini faham ^____^

    BalasPadam
  9. Satu lagi.. "jangan operasan" klu lelaki tengok2 kita tu kekadang mungkin dia tgk baju kita lawa ke, kasut lawa ke, ape2 jelah hehehe... Mane lah tau kan hehehe..

    BalasPadam
  10. haha..wahai lelaki..siaplah anda..mish nak stat operasi memikat nih. hua hua hua

    BalasPadam
  11. ahahah setuju2 ..
    kadag2 tuu tips tuu org lelaki pun kena tahu kan ;)

    BalasPadam
  12. hehehe..haa..btul2..tips ni boleh pakai kat saya..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    BalasPadam
  13. ini bab yang paling saya lemah. sebab tu tak kawin2 lagi :)

    BalasPadam
  14. huwaaaa
    tips akak ni ase dpt tawu, banyak nye kelemahan mimi
    huuuu
    patotla x laku
    kikiki

    maseh kak..boleh la ubah sikit2 :)

    BalasPadam
  15. lelaki ni nmpk je suka layan pompuan gedik kan diana..tp mereka pun meluat nak ambik gedik2 wat isteri

    BalasPadam
  16. menarik tips akak ni..boleh nanti ciktom praktikkan..kui3 ;p

    BalasPadam
  17. berguna ni kak...
    boleh guna utk goda suami...:P

    BalasPadam
  18. nice entry kak diana :)
    btw miss purple akan cuba amalkan hehehe

    BalasPadam
  19. jangankan lelaki kita org
    pompuan pun tak suka wanita yg
    lembik2 ni :)

    BalasPadam
  20. yup, #1 jgn gedik tu mmg btul.. bole stres oo klau tgk diorg cmtu, huh..

    klakar jaa baca #4 tu.. terutama part bcakap mcm org giler, erkk...

    BalasPadam
  21. hai diana .. ok .. sume tips tu kc ada. jom gi memikat. hihihi.

    BalasPadam
  22. ni best!ok kak Diana, saya akan berusaha.nanti kalau ada jodoh mai la majlis saya -berangan-

    BalasPadam
  23. Hahaha..harap2 SA xde perangai mcm kat atas tu.....rimas weh....

    BalasPadam
  24. gadis2 blh la pilih2 ciri2 d atas hhee..sib baik lya dah kawin :)

    BalasPadam
  25. OKje terima ajelah apa yg ada depan mata ni dah tak payah nak memikat dah hehe

    BalasPadam
  26. hahaha..
    nom 4 tu mmg mnyampah..
    hehe.
    tp kalu dh depan mata suma cair kak.
    x kesah dh suma tue :p

    BalasPadam
  27. hahaha nice sharing kak.. kite ngn laki memang agak kasar skitt..trus beliau xjadi ajak kapel. :D

    BalasPadam

sila tinggalkan komen anda...:)