Advertisement

ads

MAISARA::google chrome

Assalamualaikum...



Selamat pagi...
selalunya bila Maisara tengok aku tak buka laptop
mesti dia yang akan buka..
tengok youtube..
tak pun main game..
biasanya dia akan tengok youtube cara make up,cara hias kek,
cara melukis dan yang paling selalu tengok cara buat origami.

Kalau tak guna laptop aku
dia akan guna komputer ayah dia..

Entah kenapa semalam
kat komputer ayahnya tu
tak boleh buka google chrome.
jadi dia mintak la nak guna laptop aku.,..

Maisara: Ibu..ibu tak nak guna laptop ke??

Ibu: Nak guna jap lagi..

Maisara: Ala..kakak nak buka laptop..

Ibu: Guna la komputer ayah..

Maisara: Tak mau la..bukan boleh buka google "sekerong"

Ibu: ??????

Mak aih...google chrome jadi google "sekerong"..
hahahah..

sekian



Catat Komen

16 Ulasan

  1. hahahahah sekerong pong bolehhhh maisara.hehe

    BalasPadam
  2. Hehehe...dah dekat dah bunyinya ☺☺

    BalasPadam
  3. Janji boleh difahami.. Hahaha..

    BalasPadam
  4. ahahaha...pandai dia ubah nama google chrome!

    BalasPadam
  5. chrome ngan sekerong.macam bahasa kelantan plak.hahahahaha

    BalasPadam
  6. errrr tu alternatif bagi google chrome ka? heheheheheh

    BalasPadam
  7. janji ada google sudah la kan Maisarah.. kekekeke

    BalasPadam
  8. budak2 skrg advance yer...

    BalasPadam
  9. "Chrome" diterjemahkan Maisara kpd "Sekerong"...gud idea...!
    Lepas ni kita boleh cadangkan kpd DBP utk gunakan perkataan "Google Sekerong" dalam Bahasa Melayu bagi menggantikan "Google Chrome" dalam Bahasa Inggeris...

    BalasPadam
  10. Hahahahaha!

    TAk boleh thn baca entri maisara ni. Dah nmpk die big girl skg.

    BalasPadam
  11. Hehehe emm betul tu anak2 baru nak belajar

    BalasPadam
  12. hahaha....sekerong pon bolehhh....kira ok dah tu advance tau jugak google

    BalasPadam
  13. ade bunyi bunyi tu kira okaylah tu kan maisara..

    BalasPadam

sila tinggalkan komen anda...:)